Tanzania image

Tanzania


Populaire bestemmingen

Tanzania
Afrika
REDACTIE

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Tanzania

Tanzania kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Tanzania naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Tanzania. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(22)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Schakeringen van groen op Zanzibar
Schakeringen van groen op Zanzibar
Zanzibar eiland
MarcoPhotoWorld
Chameleon
Chameleon
Tanzania
ShennavanGijtenbeek
Lake Manyara Painting
Lake Manyara Painting
Lake Manyara
ShennavanGijtenbeek

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Tanzania van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Tanzania dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Tanzania:

  - Gele koorts 

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Tanzania kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: tanzaniaanse shilling (TZS). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari - Nieuwjaarsdag

  12 januari - Zanzibar Revolution Day
  Viering van de dag van de revolutie in Zanzibar.

  26 april - Union Day
  Viering van de dag dat Zanzibar en Tanganyika werden samengevoegd bij Tanzania. De president houdt toespraken en op het vasteland en op Zanzibar eiland vinden er optredens plaats.

  27 april - Dag van de Grondwet
  De dag dat in Tanzania de grondwet werd ingevoerd.

  1 mei - Dag van de Arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  7 juli - Saba Saba
  Op deze dag wordt onder andere gevierd dat de politieke partij Taganyika African National Union werd opgericht. Saba Saba staat ook bekend als ‘Dag van de arbeiders’ of ‘Dag van de boeren’.

  8 augustus - Farmers Day
  Feestdag als eerbetoon aan de boeren.

  14 oktober - Nyerere Day
  Herdenking van de dag dat Tanzaniaans staatsman en president Julius Nyerere stierf.

  9 december - Dag van de Onafhankelijkheid
  Herdenking dat Tanzania op  9 december 1964 onafhankelijk werd van Groot-Brittannië.

 • Tanzania – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Tanzania, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Tanzania gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type DStekker type G
 • Tijdsverschil: 2 uur later
  De hoofdstad van Tanzania is Dodoma.
  Het oppervlak van Tanzania is 945.087 km².
  De gesproken taal/talen: Swahili.