Khartoem

Khartoem is de hoofdstad van Khartoem. De stad is centraal gelegen in het land, op de plaats waar de Blauwe Nijl, komende uit Ethiopië, en de Witte Nijl, komende uit Oeganda samenkomen. De hoofdstad zelf heeft ruim twee miljoen inwoners. Als je de agglomeratie erbij rekent kom je uit op acht miljoen inwoners.

Informatie over Khartoem

Beste foto's & tips van Khartoem

'193445' door Bluebird '193445' door Bluebird

SoedanKhartoem

SoedanKhartoem

Disturb

Bluebird

In Umm Durman, bij Khartoum, liggen de fotomomenten voor het oprapen. Overal zeer vriendelijke mensen, zelfs als je ze stoort bij hun dagelijkse bezigheden!

'395648' door PaulineE '395648' door PaulineE

SoedanKhartoem

SoedanKhartoem

Dervish ceremonie

PaulineE

Elke vrijdagavond, een uur voor zonsondergang, komen Dervishes uit Khartoem bij elkaar bij de Hamed an-Nil moskee om te dansen. Dervishes behoren tot Sufism Islam. Kleine groepen mensen verzamelen zich voor de moskee en raken in trance. De processie wordt aangekondigd met trommels, betoverende zang. De nummers zijn lang en hypnotiserend. Indrukwekkende mannen in groenen gewaden openen de processie en worden gevolgd door de dansers, de Dervishes. Als de zon onder gaat is er een korte pauze die gevolgd wordt door het avond gebed, hierna is de viering afgelopen.

'201096' door Bluebird '201096' door Bluebird

SoedanKhartoem

SoedanKhartoem

Hoogtevrees

Bluebird

(openen is beter) Vaak zie je auto's en brommertjes helemaal volgeladen in Azie, maar ook in Afrika kunnen ze er wat van. Je moet alleen geen hoogtevrees hebben en er zeker van zijn dat je de touwen goed vastgeknoopt hebt. Zie je al voor je als de tonnen gaan schuiven......... Het doet me ook een beetje denken aan het filmpje van mr Bean, dat hij vanaf het dak zijn auto bestuurt.......

Laat kaart zien