Soedan image

Soedan


Populaire bestemmingen

Soedan
Afrika
Dianadm

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Soedan

Soedan kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Soedan naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Soedan. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

 • Port Soedan

Wat zegt de community

(4)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Piramides... in Soedan
Piramides... in Soedan
Wad Madanī
Krijnvandergiessen
Yoga in de woestijn
Yoga in de woestijn
Soedan
Krijnvandergiessen
Goud in de woestijn!
Goud in de woestijn!
Soedan
Krijnvandergiessen

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Soedan:

  - Gele koorts

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Soedan kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Soedanese dinar (SDD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Soedan – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Soedan, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Soedan gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type D
 • Tijdsverschil: 1 uur later
  De hoofdstad van Soedan is Khartoem.
  Het oppervlak van Soedan is 3,7x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Arabisch.