Silhouette

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontvlucht de kou

Silhouette,
Seychellen


Verlang jij er ook zo naar om de kou en korte dagen in Nederland te ontsnappen? De Seychellen is echt de plek om dit te doen!

Silhouette Island ligt op ongeveer een uur varen van het hoofdeiland Mahe, er staat slechts 1 resort en er wonen een handje vol locals. Het eiland is echter vrij groot, en bestaat voor zo'n 80% uit regenwoud. Hierdoor is het dus erg rustig. Maar voor de doorgewinterde reiziger is dit juist de droom. Je kunt prachtige hikes maken van de ene kant van het eiland naar de andere, waar je als je geluk hebt landschildpadden tegenkomt. Je klimt over de rug van de bergen van tussen de 500 en 700 meter hoog. Een dag is genoeg om heen en weer te kunnen hiken.

Als je vervolgens moe maar voldaan terugkomt van je hike, crash je op dit strand... kan het beter? Wij hadden dit gehele strand voor onszelf! Oh, en je bent allang de kou en donkere dagen vergeten!

Je hoeft niet in het resort te slapen om op het eiland te kunnen zijn. Je kunt ook een retourtje met de boot boeken, en je kunt het eiland naar hartenlust verkennen.