Praslin

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Anse Georgette, een verborgen parel onder de stranden!

Praslin,
Seychellen


Op de Seychellen zijn er ontelbare mooie stranden te vinden die allemaal aan het bounty ideaal voldoen. Maar dit relatief verborgen strandje overtrof tocht echt onze verwachtingen! Het strand ligt achter de toegangspoorten van een resort (Lemuria resort) en een golfbaan, niet echt een ongebaand pad, zou je zeggen. Echter, alle stranden in de Seychellen zijn publiekelijk toegankelijk en er zijn nauwelijks privéstranden (met uitzondering van de privé-eilanden).
Er zijn twee manieren om hier te komen. Via het resort rijden er golfkarretjes die gasten naar het strand brengen en eventueel kun je contact opnemen met het resort of ze ook plek hebben voor niet-gasten. Dat was bij ons niet het geval, en maar goed ook!
Wij zijn namelijk met de lokale bus naar Mount Plaisir gegaan en vanaf daar gaan hiken om op het strand te komen. Eerst flink berg op en daarna weer naar beneden. Bijkomend voordeel: je kunt onderweg ook nog van mooie uitzichten genieten!
Normaal gesproken is de zee relatief rustig en zijn er weinig golven en kun je er uitermate goed zwemmen en relaxen. Omdat wij er in september waren, was dit niet het geval vanwege de overgang tussen twee moessons. Ondanks dat het zwemmen met gevaar voor eigen leven was, staat deze strandervaring voor ons echt op nummer 1 van alle stranden die we hebben bezocht in 2,5 week tijd! Het is er echt prachtig en relatief rustig.

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Anse Georgette, een verborgen parel onder de stranden!"

 • profile image comment
  Door Agrotewal• geplaatst op 28 Oct 2017 | 20:29:56

  Heel mooi strand en een goede omschrijving.

  Bericht aangepast op 05:21:21
 • profile image comment
  Door Silver• geplaatst op 29 Oct 2017 | 09:42:02

  zo te lezen en te zien aan de foto een plek die je gezien moet hebben
  echt zo'n wegdroom plek ;-)

  Bericht aangepast op 16:49:07