Port Glaud

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontmoet de familie tijdens de zondagse barbecue

Port Glaud,
Seychellen


Willen jullie morgen mee naar de familiebarbecue? Dat was de vraag die we op onze eerste avond op de Seychellen kregen. Na de tip in het Colombus Magazine om een familiebarbecue op de Seychellen mee te maken, grepen we deze kans met beide handen aan.

Op zondag stonden we op tijd op, terwijl de mannen alvast vertrokken met de barbecues en het eten. Daarna kwam de bus, waarin we plaatsnamen met de vrouwen, kinderen en opa's en oma's. Bijna een uur in de bus, en toen kwamen we aan op een prachtig strand: Anse Takamaka. Het rook er heerlijk, want de barbecues stonden al aan. We konden lekker drinken, de familieleden speelden muziek, er werd gedanst, geschuild voor een paar flinke regenbuien, gelachen en gezongen.

We maakten kennis met de familie en zij vertelden over hun leven op de Seychellen. Tijdens onze tweede dag op de Seychellen kregen we daardoor een minder paradijselijk beeld van de politiek op het eiland, maar één ding was wel zeker: de mensen zijn hier supervriendelijk. En dat was een ervaring die zich (bijna tijdens onze hele vakantie) voortzette. Ontmoetingen werd het thema van onze vakantie op de Seychellen en hier begon het.