Ziguinchor

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dorp in Senegal, Mlomp, bezoeken waar geen wegen naartoe leiden

Ziguinchor,
Senegal


Deze foto is gemaakt op een wandelroute naar Mlomp. Dit is een miniscuul dorpje in de regio Cassamance, zuid Senegal.

Om bij Mlomp te komen moet je door rijstvelden lopen via gammele houten plank bruggetjes en smalle paden door de bossen of per boot. Er gaan geen wegen naar Mlomp!! Dus er zijn daar ook geen autos. 3 uur gewandeld om er te komen, en onderweg kwamen we deze prachtige dames tegen die van Mlomp af kwamen. Nog volledig in de traditionele stoffen, terwijl je in de dorpen en steden al veel meer westerse kleding ziet.

Vraag in het dorp Oussouye naar een gids die een dag trip met je kan maken naar dit dorpje. Op de terug weg zijn we met een bootje naar huis gegaan. Dit is dan en privé trip zonder bussen toeristen of anderen, super bijzonder! Als je geluk heb organiseren ze een dans of een bijeenkomt wat je bij kan wonen. Ook een rondleiding van het dorpje wordt gegeven, en je kan de ouderen ontmoeten en een vergadering bijwonen (ookal versta je niets, super bijzonder).

Cassamance regio in Senegal is zeker een van de mooiste gebieden die ik heb gezien tijdens mijn roadtrip van 10 maanden door West Afrika!

Bekijk ook