Noord Senegal

Wanneer je afreist naar Noord Senegal is een bezoekje aan het noorden van het land een absolute aanrader. Vlakbij de grens met Mauritanië ligt het enorme Parc National des Oiseaux du Djoidj. Vanuit een prauw (lokale boot) kun je de vele exotische vogelsoorten spotten die hier leven, waaronder flamingo's, pelikanen en reigers. Ook het Parc National de la Langue Barberie, ten zuiden van Saint Louis, is een prachtig park.

Informatie over Noord Senegal

Beste foto's & tips van Noord Senegal

'348467' door KHeijlaerts '348467' door KHeijlaerts

SenegalNoord Senegal

SenegalNoord Senegal

Pelikaan in Djoudj NP

KHeijlaerts

Djoudj is een waterrijk natuurgebied in het noorden van Senegal. Het is het eerste waterrijke gebied voor de vogels als ze over de Sahara zijn gevlogen. Er komen hier heel veel vogels voor. Het natuurgebied staat hoog aangeschreven bij vogelaars. Ik zelf vond vooral de Pelikanen machtig mooi. Wat een gigantische vogels zijn dat zeg! En hoe de vis gevangen wordt is erg mooi om te zien. Heel de hangzak zit soms vol met vis, en dat slikt de Pelikaan dan (zoals op deze foto) in zijn geheel door.

'388261' door SBosschaart '388261' door SBosschaart

SenegalNoord Senegal

SenegalNoord Senegal

Het busje is vol!

SBosschaart

Bij aankomst in St Louis met de lokale bus zwaaiden al deze kinderen naar me! een warm welkom na een enerverende 4 uur in de bus Onze bus was niet echt comfortabel maar toen ik deze kinderen in deze bus zag zitten dacht ik daar toch ineens anders over......

'376085' door abytravel '376085' door abytravel

SenegalNoord Senegal

SenegalNoord Senegal

Snelheid...?

abytravel

Schildpadden staan nou niet direct bekend als snelle dieren, toch zou je er versteld van staan wat een vaart ze er af en toe in kunnen zetten; in no time zijn ze opeens meters verderop beland. Deze Sporenschildpad (Geochelone sulcata) heeft zich zojuist opgericht om een sprintje te gaan trekken. In het Réserve de Guembeul ca 10km ten zuiden van St. Louis is een actief programma om deze ernstig bedreigde reuzenschildpad te beschermen en op meerdere plaatsen in Senegal terug uit te zetten,vergelijkbaar met dat van het Villages des Tortues nabij Rufisque In het 720ha grote park zelf leven er inmiddels een paar dozijn, maar ook in oa Bandia en Ferlot kun je ze weer vinden. Ze kunnen wel 150 jaar oud worden en wegen dan rond de 100 kilo.

Laat kaart zien