Joal-Fadiout

Joal-Fadiout is een dorpje aan de westkust van Joal-Fadiout. Het vormt het einde van de Petite Côte. Joal is gelegen op het vasteland, terwijl Fadiout op een eilandje ligt dat via twee bruggen verbonden is met het vasteland. Joal-Fadiout is bekend vanwege de graanschuren op palen in het water en de enorme katholieke en islamitische begraafplaats.

Informatie over Joal-Fadiout

Beste foto's & tips van Joal-Fadiout

'355293' door ejbaaijens '355293' door ejbaaijens

SenegalJoal-Fadiout

SenegalJoal-Fadiout

Moeder

ejbaaijens

Ik werd uitgenodigd door mijn gids om naar zijn familie in Joal- Fadiout te gaan. Ik mocht daar enkele dagen bij de familie overnachten. Was druk maar gezellig. Veel kinderen die allemaal graag aandacht wilden. Moeders zat eigenlijk het grootste deel van de dag in een behoorlijk donkere kamer naar een klein televisietje te kijken of te slapen. Behalve bij het koken kwam ze naar buiten en aan het eind van mijn verblijf. Toen heeft ze zich prachtig aangekleed met haar kunstig gevormde hoofddoek.

'279604' door deka33 '279604' door deka33

SenegalJoal-Fadiout

SenegalJoal-Fadiout

De gemengde...begraaf

deka33

Joal-Fadiout bestaat eigenlijk uit 2 delen. Joal is bekend vanwege de vismarkt en Fadiout vanwege de begraafplaats. Ze zijn beide een bezoek waard. Fadiout bereik je via een houten brug of via het water (je moet voor beide betalen) en daar aangekomen begrijp je meteen waarom het ook wel het schelpeneiland genoemd wordt. Je loopt over straten van prachtig witte schelpen. De begraafplaats is prachtig. Je kunt tussen de graven doorlopen en genieten van prachtige uitzichten.

'357651' door ejbaaijens '357651' door ejbaaijens

SenegalJoal-Fadiout

SenegalJoal-Fadiout

Zus past op zus

ejbaaijens

In Senegal heb ik een paar dagen bij de familie van mijn gids mogen logeren. Leuk en gezellig om het familieleven mee te maken. Ook kennis gemaakt met de kennissenkring. Ik had niets gepland voor deze reis en kon dus rustig de tijd nemen om het dagelijkse leven te ervaren. Op de foto zie je 2 zussen van de familie. Wat je vaker ziet is dat de oudere zus voor het jonge zusje zorgt.

Laat kaart zien