Dakar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dakar - Ziguinchor met de boot

Dakar,
Senegal


De meeste mensen die naar Senegal gaan, gaan naar Dakar, Lac Rose, St. Louis, Thies,Touba en Mbour. Dat is allemaal heel mooi maar vergeet de Casamance niet. Ziguinchor en Cap Skirring zijn echt de moeite waard. Je kan het vliegtuig pakken van Dakar naar Ziguinchor maar goedkoper is om met de boot te gaan. De boot "Aline Sitoe Diatta" vanuit Dakar vertrekt elke dinsdag en vrijdag rond 20:00 uur. Een kaartje moet je van te voren kopen. Dit kan in de haven van Dakar waar de boot vertrekt.
De prijzen varieren van 24,22 euro voor een stoel tot 47,66 euro voor een cabine voor twee personen.
Het beste is om een bed te reserveren. Een bed heb je al voor 28,91 euro in een cabine voor 8 personen. De prijzen zijn voor een enkele reis.
In het restaurant kan je avondeten en ontbijten. Ontbijt is gratis als je een bed hebt.
Er is ook nog een barretje (buiten) waar je broodjes en drinken kan kopen. Hier wordt tot 's avonds laat muziek gedraaid.
Aan boord is een dokter aanwezig.
Na een hele nacht op de boot doorgebracht te hebben, kom je de volgende ochtend, na 12 uur gevaren te hebben, rond 08:00 uur aan in Ziguinchor. Eer je van de boot bent en je bagage hebt gevonden is het minimaal een uur later. Dan ga je met een minivan naar het mooie Cap Skirring of je blijft eerst in Ziguinchor.

De boot weer terug naar Dakar gaat elke donderdag en zondag rond 14:00 uur.

Meer info over de boot vind je op: http://www.voyagerencasamance.com/Aline_Sitoe.htm