Dakar regio en Cap Vert

Dakar is een regio in het uiterste westen van Dakar regio en Cap Vert. Onder meer de hoofdstad van het land en het meest westelijke punt van Afrika zijn gelegen in deze regio. Deze laatste ligt op het schiereiland Kaap Verde, dat overigens niet verward moet worden met de eilandengroep Kaapverdië. De hele regio heeft een oppervlakte van 550 vierkante kilometer.

Informatie over Dakar regio en Cap Vert

Beste foto's & tips van Dakar regio en Cap Vert

'494859' door Mary54 '494859' door Mary54

SenegalDakar regio en Cap Vert

SenegalDakar regio en Cap Vert

Ile de Goree

Mary54

Vanuit Dakar kun je een excursie maken naar Ile de Goree het vroegere slaveneiland.Het is indrukwekkend om te zien en daarnaast erg leuk om doorheen te wandelen, waar de toeristen links gaan ga jij dus rechts en kun je in alle rust het eiland bekijken en aan het eind kun je dan het slavenverblijf ook in alle rust bekijken op de foto zie je het rechts liggen op de punt.( even openen graag)

'458221' door abytravel '458221' door abytravel

SenegalDakar regio en Cap Vert

SenegalDakar regio en Cap Vert

Kiekeboe!

abytravel

Iets buiten het dorpje Mbodiène staat een oude holle Baobab. In tegenstelling tot veel van deze bomen is deze geen "verboden terrein" omdat hij heilig is. "Nee hoor, ga maar gerust binnen even een kijkje nemen" zei m'n gids. Zonder dat ik het in de gaten had was hij snel aan de andere kant voor de boom gaan zitten, dus toen ik een foto van het doorkijkje wilde maken , kwam hij vol in beeld.

'500606' door RReintjes '500606' door RReintjes

SenegalDakar regio en Cap Vert

SenegalDakar regio en Cap Vert

Pastelkleurig straatj

RReintjes

Op Ile de Gorée kun je, ondanks dat het heel klein is, urenlang lekker door nauwe straatjes struinen. Het leuke van dit eilandje is dat de huizen vrijwel allemaal in pastelkleuren geschilderd zijn.

Laat kaart zien