Dakar

Dakar ligt op het schiereiland Kaap Verde. Het is de hoofdstad van Dakar en een van de belangrijkste havensteden van West-Afrika. Bezienswaardigheden in de stad zijn het presidentieel paleis, de straatmarkt, de Dakar Cathedral, het African Renaissance Monument en het mooie treinstation.

Informatie over Dakar

Beste foto's & tips van Dakar

'321352' door moerman '321352' door moerman

SenegalDakar

SenegalDakar

Doorkijkje op slaven.

moerman

Slaveneiland Goree is een bezoek zeker waard! Een van de vele plekken op de wereld waar de Nederlanders in vroegere tijden een minder plezierige (understatement!) indruk hebben achtergelaten. Het is een prachtig eiland met vele levendig kleuren. Behoorlijk toeristisch, met de ontelbare kunststalletjes/winkels. Maar een groot contrast met de drukke, grote stad Dakar.

'305915' door KJongenburger '305915' door KJongenburger

SenegalDakar

SenegalDakar

Plezier

KJongenburger

Op het strand van Ngor is het een drukte van belang. Vooral op zondag. De schapen worden in de zee gewassen, het lokale voetbalteam speelt er zijn competitiewedstrijd en de kinderen spelen er op het strand. Heerlijk als er dan ook nog zo'n witte is om je eens lekker voor uit te sloven

'486299' door RReintjes '486299' door RReintjes

SenegalDakar

SenegalDakar

Bushalte Dakar

RReintjes

Het vervoer binnen Dakar geschiedt met kleurrijke busjes. Op onze rit door Dakar maakte ik vanuit "onze" auto deze opname van de drukte van het in- en uitstappen bij een bushalte.

Laat kaart zien