Sao Tome

Sao Tomé is een eiland in de Golf van Guinee. Het vormt samen met Principe en enkele kleinere eilanden het Afrikaanse land Sao Tomé en Principe. Op het eiland vind je leuke dorpjes, verschillende cacao- en koffieplantages en de vulkanische plug Pico Cao Grande.  

Informatie over Sao Tome

Beste foto's & tips van Sao Tome

'514113' door ejbaaijens '514113' door ejbaaijens

Sao Tome en PrincipeSao Tome

Sao Tome en PrincipeSao Tome

Surfer in het...onbek

ejbaaijens

We keken op de kaart en zochten een eiland bestemming aan de westkant van Afrika. We zagen toen voor de kust van Gabon de eilanden Sao Tomé en Principe. We gingen surfen op het internet om het onbekende te verkennen. Er was echter niet heel veel informatie. Zelfs het vinden van een vlucht was lastig, maar de optie met TAP via Lissabon (en op de dag zelf kwam ook een tussenstop in Munchen erbij) was de beste. Op bookingsites geen hotels beschikbaar. Verder surfen. Een perfect eenvoudig hotel gevonden. De communicatie verliep niet zo soepel. Je moet geduld en doorzettingsvermogen hebben. Maar dan heb je ook wat! Toch nog even de hele verzameling Columbussen doornemen en ja hoor: ook een artikel over Sao Tomé! Al die moeite van het surfen voor niets ;-) We hebben enorm genoten van dit fantastische pure onbekende eiland. We reden naar het zuiden en kwamen aan bij Porto Allegre. Daar zagen we in de baai iemand surfen op prachtige golven. Surfen in het onbekende.

'456909' door ejbaaijens '456909' door ejbaaijens

Sao Tome en PrincipeSao Tome

Sao Tome en PrincipeSao Tome

Vergane glorie

ejbaaijens

Op Sao Tomé zijn er verschillende nog werkende cacao en koffieplantages. Erg interessant om te bezoeken. Er zijn ook diverse plantages die in verval geraakt zijn. Op de foto zie je een vervallen plantageziekenhuis. We liepen langzaam de bijna majestueuze trap op. de deur stond open. Binnen veel spinnenrag en gesloten deuren. Zouden hier nu plantagewerkers wonen? De trap naar boven is vervallen, maar toch gaan we voorzichtig naar boven. Je voelt de oude sfeer van vroeger. We komen op een half cirkelvormige veranda. Een fantastisch uitzicht. Aan de ene kant loopt het landschap naar beneden richting zee. Aan de andere kant ruïnes tegen de groene bergen. In Columbus Magazine 28 van voorjaar/zomer 2011 wordt gesproken over de oude plantages. Deze plantage was die van Agua d'Izez.

'494504' door ejbaaijens '494504' door ejbaaijens

Sao Tome en PrincipeSao Tome

Sao Tome en PrincipeSao Tome

My girls

ejbaaijens

In het oosten van het eiland Sao Tomé heb je mooie dorpjes waar het leuk wandelen of fietsen is. De huizen zijn kleurrijk, van hout en staan op palen. Hier en daar komt vrolijke muziek naar buiten. Bij dit huis kwam het gezang van de dames. Ze reageerden vrolijk toen we langs kwamen lopen. Natuurlijk wilde de stoere jongen met zijn dames op de foto!

Laat kaart zien

Laatste Sao Tome artikelen

Dit is de laatste buitenpost van Afrika

Voordat Afrika voorgoed uit zicht verdwijnt en enkel de onmetelijke Atlantische Oceaan resteert, duikt São Tome en Princípe uit het water op. Het kleinste en minst bekende land van het continent wacht op ontdekkers.

Voordat Afrika voorgoed uit zicht verdwijnt en enkel de onmetelijke Atlantische Oceaan resteert, duikt São Tome en Princípe uit het water op. Het klei...