West Rwanda

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Reis over de Congo-Nile trail!

West Rwanda,
Rwanda


Mijn meest favoriete deel van Rwanda, en misschien wel een van mijn favoriete delen van Afrika, is de Congo-Nile trail.

Deze route, die je te fiets of te voet kunt afleggen, loopt langs Lac Kivu en geeft je de meest bijzondere en spectaculaire uitzichten! Een kleurrijke mengelmoes van mensen, lokale dorpjes, marktjes en velden met bananenbomen en koffie worden afgewisseld door modderige paden, steile hellingen en de meest adembenemende vergezichten!

De trail loopt tussen Gisenyi en Kibuye (je kunt hem zelfs verlengen via Nyungwe NP naar Bukavu), en je kunt in beide plaatsen een fiets huren om deze tocht te maken. Of vlieg met je eigen fiets vanuit Nederland, en plak er een rondje Vulcanoes NP aan vast. Langs de trail zijn er lokale b&b’s waar je kunt slapen, en genoeg plekken om te camperen.

Als je er niets voor voelt om hier te voet of per fiets te reizen, is er ook een optie om het met de auto te doen. Je hebt dan wel een serieuze 4x4 nodig, en je volgt een iets andere route (iets hoger in de heuvels) maar de uitzichten zijn net zo mooi!

Let wel op de tijd van het jaar, want Rwanda kent 2 heftige regenseizoenen (november & maart-april). Het beste is om deze te vermijden.

Op deze foto zie je de lokale akkertjes met in het midden Lac Kivu en aan de overkant Congo (DRC).