Ruhengeri

Ruhengeri is een stad in het noorden van Ruhengeri in het gelijknamige district. De stad wordt net als Kisoro in Oeganda voornamelijk gebruikt door toeristen als startpunt voor een berggorilla-trekking, vanwege zijn gunstige ligging aan het Parc National des Volcans.

Informatie over Ruhengeri

Beste foto's & tips van Ruhengeri

'167469' door JVersteeg '167469' door JVersteeg

RwandaRuhengeri

RwandaRuhengeri

Die Blik

JVersteeg

Dit mannetje liep ik tegen het lijf toen de regen plots uit de hemel stortte. Hij gooide snel een doek over zijn hoofdje en keek mij indringend aan, zoals vele kinderen en volwassenen dat veelvudig deden in dit verscheurde land. Wat zou er in zijn koppie omgaan? Meer dan de helft van de Rwandese kinderen was wees toen ik er in 2004 was. Het blijft onwerkelijk: Zo'n prachtig land verwoest door slechts 1 maand aan genocide.

'144940' door JVersteeg '144940' door JVersteeg

RwandaRuhengeri

RwandaRuhengeri

Rwandan Scenery

JVersteeg

Het mooie, vruchtbare landschap van Rwanda. Ik was er aan het begin van de regenperiode en ... het landschap niet voor niets gekleurd in zoveel groen-tinten: Het kon er echt gigantisch regenen. Mensen van de VN vertelden mij dat de regen zelfs heeft voorkomen dat er nog duizenden doden meer waren gevallen in de genocide 9 jaar eerder. Vele Tutsi’s hebben zich tot 4 weken lang schuil moeten houden in kuilen in de grond en hielden zichzelf in leven door het eten van insekten, planten en door het drinken van gevallen regenwater. Mijn bezoek aan Rwanda en de kans te zien wat UNICEF daar allemaal voor werk verricht maakte dit mijn meest indrukwekkende reis tot op heden

'145473' door JVersteeg '145473' door JVersteeg

RwandaRuhengeri

RwandaRuhengeri

Papa waakt

JVersteeg

Deze foto is gemaakt tijdens mijn indrukwekkende bezoek aan de berggorilla's in Ruanda. We zijn de dag van te voren van Kigali naar dit gebied gereisd waar we een kamertje in een guesthouse hadden gereserveerd. De volgende ochtend vroeg op om mij te melden bij de ‘rangers’. Vervolgens kregen we uitleg over de familie die we zouden gaan bezoeken. Na een paar uur door struiken, over heuvels, door moerassen te hebben gerkopen werd ons geduld beloond. We mochten een uur stilletjes bij de familie in de buurt blijven zitten. Foto's mochten allleen stilletjes zonder flits worden gemaakt.

Laat kaart zien