Oost Rwanda

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Akagera National Park

Oost Rwanda,
Rwanda


Het Akagera NP is een mooi park in Rwanda, aan de Tanzaniaanse grens. Er komen heel weinig toeristen, je kan er uren rijden en niemand tegenkomen. Je doet er dan ook goed aan om een gids te reserveren, want die zijn er niet veel. Met een kaart die je bij één van de twee ingangen kan krijgen is het overigens eenvoudig navigeren, aangezien de meeste kruisingen van zandpaden zijn genummerd. In feite hetzelfde systeem als de toeristische fietsknooppunten in Nederland.

Het is een smal, langgestrekt park (ca. 110km) en dat maakt dat er verschillen zijn. Veruit de meeste dieren zijn te vinden in de meest noordelijke 1/3 van het park. Met name ten zuiden van het Lake Rwanyakizinga is het een ware dierentuin, waar alles door elkaar leeft. Ook het uiterste noorden schijnt favoriet te zijn bij de dieren.

De middelste 2/3 zit vol steekvliegen, hier is verblijven niet prettig.

Het zuidelijkste deel is nogal verlaten, al zijn hier wel de meeste vogels te vinden.

Als je maar één dag hebt zou ik willen adviseren via de North Gate het park in te gaan en alleen de bovenste 1/3 van het park te bekijken. De meeste zebra's heb ik gezien net buiten het park, bij de North Gate. Die zijn buitengesloten geraakt nu er hekken en wildroosters om het park zijn geplaatst.

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Akagera National Park"

 • profile image comment
  Door Wisseschout• geplaatst op 23 Mar 2013 | 20:16:40

  Ik ben verschillende keren in dit park geweest en inderdaad de steekvliegen zijn niet prettig. Landschappelijk is het een mooi park en heb het ook helemaal doorkruist van noord naar zuid gate. Soms zie je bijna geen dieren en soms grote kuddes met olifanten enz. Goed dat je aandacht voor dit park vraagt, maar het is beslist niet mijn favoriete park.

  Bericht aangepast op 09:13:49
 • profile image comment
  Door Giraffe• geplaatst op 10 Apr 2013 | 18:45:34

  Mooie tip van een redelijk onbekend park.

  Bericht aangepast op 00:17:23