Oost Rwanda

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Akagera National Park

Oost Rwanda,
Rwanda


Het Akagera NP is een mooi park in Rwanda, aan de Tanzaniaanse grens. Er komen heel weinig toeristen, je kan er uren rijden en niemand tegenkomen. Je doet er dan ook goed aan om een gids te reserveren, want die zijn er niet veel. Met een kaart die je bij één van de twee ingangen kan krijgen is het overigens eenvoudig navigeren, aangezien de meeste kruisingen van zandpaden zijn genummerd. In feite hetzelfde systeem als de toeristische fietsknooppunten in Nederland.

Het is een smal, langgestrekt park (ca. 110km) en dat maakt dat er verschillen zijn. Veruit de meeste dieren zijn te vinden in de meest noordelijke 1/3 van het park. Met name ten zuiden van het Lake Rwanyakizinga is het een ware dierentuin, waar alles door elkaar leeft. Ook het uiterste noorden schijnt favoriet te zijn bij de dieren.

De middelste 2/3 zit vol steekvliegen, hier is verblijven niet prettig.

Het zuidelijkste deel is nogal verlaten, al zijn hier wel de meeste vogels te vinden.

Als je maar één dag hebt zou ik willen adviseren via de North Gate het park in te gaan en alleen de bovenste 1/3 van het park te bekijken. De meeste zebra's heb ik gezien net buiten het park, bij de North Gate. Die zijn buitengesloten geraakt nu er hekken en wildroosters om het park zijn geplaatst.