Kivumeer

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Staren naar de horizon

Kivumeer,
Rwanda


Met deze foto wil ik iedereen een heel gezond en gelukkig 2021 wensen! Ik hoop dat we in een goede gezondheid weer kunnen dromen van mooie bestemmingen. En misschien weer op pad gaan?
De foto maakte ik in Rwanda aan het Kivu meer, niet ver van Karongi, Gitesi. Het was een heel fijne plek. Vanuit een stille rust hoorden we de vissers in de verte. Het was bijzonder want ze waren aan het zingen en de eerste klanken kwamen zacht vanuit de verte over het water aan.
We reden in Rwanda zelf met een huurauto. Dat was onze eerste ervaring met het zelf rijden in een Afrikaans land. Het is ons zeer goed bevallen en hebben het jaar erna in Oeganda weer gedaan. Het geeft een gevoel van vrijheid en geeft de mogelijkheid om je plannen ter plekke aan te passen.
In Rwanda vond ik het rijden niet lastig. De hoofdwegen zijn goed geasfalteerd en de maximum snelheid is buiten de dorpen vaak 60 km/h. In Kigali hadden we door omstandigheden allerlei omleidingen door diverse wijken. Even spannend die drukte, maar ook heel interessant.