Rwanda image

Rwanda


Populaire bestemmingen

Rwanda
Afrika
Muur

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Rwanda

Rwanda kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Rwanda naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Rwanda. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Vrolijke bende
Vrolijke bende
Nuyungwe forest NP
Jomo01
Gapende leeuw
Gapende leeuw
A’Kagera NP
Jomo01
Gouden aap
Gouden aap
Volcanoes NP
Jomo01

Praktisch

 • Wees alert bij reizen in Rwanda. Vooral op plekken waar veel mensen komen. Blijf op de hoogte van mogelijke veranderingen in de veiligheidssituatie.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Rwanda:

  - Gele koorts 

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Rwanda kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid:

  Wat is de munteenheid van Rwanda en wat is de koers? Lees hier alle over de officiële munteenheid en koers van de munt van Rwanda. Hiermee kan je gemakkelijk omrekenen wat de omwisselkoers is ten opzichte van de euro. Elk land heeft zijn eigen munteenheid. Een aantal landen echter heeft een gezamenlijke munt of hebben geen munt. Zij hebben dan vaak de Amerikaanse dollar als officiële munteenheid. Ook kan een land een eigen munt hebben die een vaste koers heeft met een andere munteenheid zoals de Amerikaanse dollar. Deze omwisselkoers kan daarmee niet fluctueren.

  . De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.
 • 1 januari - Nieuwjaarsdag

  1 februari - Dag van de helden

  April - Goede Vrijdag (Christendom)
  Op deze dag wordt in kerkdiensten de kruisiging van Jezus herdacht. De klokken luiden voor aanvang van de dienst niet, als teken van rouw

  April - Pasen (Christendom)
  Pasen is de belangrijkste christelijke feestdag. Men viert de opstanding van Jezus uit de dood nadat hij op Goede Vrijdag gestorven is.

  7 april - Genocide Herdenkingsdag

  1 mei - Dag van de arbeid
  Op deze dag viert men de strijd om betere arbeidsomstandigheden.

  1 juli - Onafhankelijkheidsdag

  4 juli - Bevrijdingsdag

  15 augustus - Maria Tenhemelopneming (Christendom)
  Maria Hemelvaart of Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart. Maria Tenhemelopneming is in de Orthodoxe en Katholieke Kerk de feestdag van de opneming "met lichaam en ziel" van Maria in de hemel.

  1 oktober - Dag van het Patriottisme

  25 en 26 december - Kerstmis (Christendom)

 • Rwanda – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Rwanda, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Rwanda gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type J
 • Tijdsverschil:

  Wat is het tijdsverschil met Rwanda? Het is belangrijk om te weten in welke tijdszone Rwanda zich bevindt en wat het tijdsverschil is met Nederland en België. Met name voor het boeken van vliegtickets en hotelboekingen kan dit van belang zijn. Maak je een lange vlucht naar het oosten, dan kom je door het tijdsverschil al snel pas de volgende ochtend aan.


  De hoofdstad van Rwanda is Kigali.
  Het oppervlak van Rwanda is 60% van Nederland.
  De gesproken taal/talen: Kinyarwanda, Frans en Engels.