Piton de la Fournaise

Deze schildvulkaan is één van de actiefste op aarde. Piton de la Fournaisse is het boegbeeld van Piton de la Fournaise en bevindt zich op Piton des Neiges, een nog grotere vulkaan. De berg is vooral populair onder klimmers, de beste periode hiervoor is mei tot november, in verband met de weersomstandigheden.

Informatie over Piton de la Fournaise

Beste foto's & tips van Piton de la Fournaise

'456981' door viclo '456981' door viclo

RéunionPiton de la Fournaise

RéunionPiton de la Fournaise

Hoog

viclo

De weg naar de vulkaan is ook al een pareltje met geweldige uitzichten. De verandering van landschappen zijn fenomenaal. Ook het weer is even grillig als het landschap; het ene moment stralend blauwe hemel en even verder verdwijn je volledig in de wolken.

'532990' door Hns '532990' door Hns

RéunionPiton de la Fournaise

RéunionPiton de la Fournaise

Formica Leo, Enclos..

Hns

De Formica Leo is een vulkaanmond op de flank van de Piton de la Fournaise, de actieve vulkaan die het eiland Réunion heeft gevormd. Het beste uitzicht heb je van op de Pas de Bellecombe. een wandelpad brent je langs de Formica Leo naar de top van de Piton de la Fournaise. De wandelaars op de rand van deze vulkaanmond geven een idee van de grootte ervan.

'1108605' door Elleke '1108605' door Elleke

RéunionPiton de la Fournaise

RéunionPiton de la Fournaise

Rijden door de lava

Elleke

De Grand Brûlé is het kustgedeelte van de laatste caldera gevormd door de Piton de la Fournaise, de actieve vulkaan van het eiland Réunion. Het is een afgelegen deel van La Réunion (Zuid-Oosten), want om de X-aantal jaren barst de vulkaan uit en de lava-stromen komen met zekerheid deze kant op. De weg waarover we rijden ziet er relatief nieuw uit, en dat is niet verwonderlijk, want na elke uitbarsting moet de weg opnieuw worden aangelegd. Je rijdt er dus werkelijk tussen de lava-velden. De stenen naast de weg zijn vlijmschermp. Toen wij er waren in 2015 dateerde de laatste uitbarsting van 2007. Je ziet hoe de natuur stilaan terug haar weg vindt, zelfs tussen de verwoestende lava. Rechts van ons bevindt zich de Indische Oceaan.

Laat kaart zien