Piton de la Fournaise

Deze schildvulkaan is één van de actiefste op aarde. Piton de la Fournaisse is het boegbeeld van Piton de la Fournaise en bevindt zich op Piton des Neiges, een nog grotere vulkaan. De berg is vooral populair onder klimmers, de beste periode hiervoor is mei tot november, in verband met de weersomstandigheden.

Informatie over Piton de la Fournaise

Beste foto's & tips van Piton de la Fournaise

'456981' door viclo '456981' door viclo

RéunionPiton de la Fournaise

RéunionPiton de la Fournaise

Hoog

viclo

De weg naar de vulkaan is ook al een pareltje met geweldige uitzichten. De verandering van landschappen zijn fenomenaal. Ook het weer is even grillig als het landschap; het ene moment stralend blauwe hemel en even verder verdwijn je volledig in de wolken.

'532990' door Hns '532990' door Hns

RéunionPiton de la Fournaise

RéunionPiton de la Fournaise

Formica Leo, Enclos..

Hns

De Formica Leo is een vulkaanmond op de flank van de Piton de la Fournaise, de actieve vulkaan die het eiland Réunion heeft gevormd. Het beste uitzicht heb je van op de Pas de Bellecombe. een wandelpad brent je langs de Formica Leo naar de top van de Piton de la Fournaise. De wandelaars op de rand van deze vulkaanmond geven een idee van de grootte ervan.

'835175' door jeannette '835175' door jeannette

RéunionPiton de la Fournaise

RéunionPiton de la Fournaise

Vulkaan

jeannette

De vulkaan midden op Reunion heeft veel invloed op het landschap van het eiland. Grote lavastromen bepalen het landschap in het oosten (waarover later meer). De vulkaan zelf is rustig nu en via een goede en prachtige ( laatste stukje gravel) weg te bezoeken. De eerste dag was het mistig en zagen we niks maar bij de tweede poging hadden we meer geluk. Voor mij HET hoogtepunt van dit Franse eiland.

Laat kaart zien