Entebbe

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het vergeten Victoriameer

Entebbe,
Oeganda


Aan het Victoriameer in Entebbe, naast de botanische tuin, vermaakten wij ons heerlijk op het ‘strand’. Het zandstrand gaat al snel over in grasland en mangroven, waar veel vogels zich thuisvoelen. Deze kleine zilverreiger met zwarte poten en gele voeten ('lady with the golden slippers') die hier opvliegt, zoekt kleine visjes in de aanrollende golven. Ook hier zijn de vogels: aalscholvers, hamerkop, andere reigers, niet bang voor ons. Het voedsel is veel belangrijker.

Extra info: De reiger broedt in kolonies van honderden tot zelfs duizenden paren, ook in Nederland. De jongen verlaten het nest voor ze kunnen vliegen. In die tijd wachten ze op takken in de buurt van het nest tot ze gevoerd worden. Door de jacht om zijn lange, zijdeachtige veren in de broedtijd (voor op hoeden: destijds mode) was deze reiger ruim een eeuw geleden bijna uitgeroeid. Door veranderende mode en bescherming heeft de soort weer hersteld.

Entebbe is een prettige stad, je voelt je er veilig. In de botanische tuinen is het heerlijk wandelen onder de eeuwenoude bomen waar hele families groene meerkatten en Colobusapen leven. Ze zijn absoluut niet schuw. Vergeet de vele vogels niet! Als je een gids neemt, spreek dan van tevoren een prijs af. Wij konden heel goed uit de voeten met een papieren vogelgids.