Nigeria image

Nigeria


Reisgids

Nigeria
Afrika
JZ Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

In olieland Nigeria vind je heel verschillende soorten mensen, talen, geschiedenissen en religies. Het is een van de meest kleurrijke samenlevingen ter wereld, maar ook hectisch en onstabiel. Er is een veel criminaliteit, religieuze intolerantie, een hoge werkloosheid en slechte en arme leefomstandigheden. Je wordt aangeraden om met een gids te reizen, aangezien er bijna geen verkeersborden zijn waardoor je geheid verdwaalt. Dikke kans ook dat je wordt aangehouden door opdringerige politiemannen. Grijp in zo'n geval naar een 'dash' (steekpenning), desnoods in de vorm van kleding of eten. Ondanks het feit dat Nigeria een derdewereldland is, blijft de bevolking optimistisch en zijn ze trots op hun land. Nigeria heeft samengevat een kleurrijke bevolking, historische steden en een aantal wildreservaten.

Reisinspiratie

Van onze community

Woman at market street
Woman at market street
Nigeria
Mirrie

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Nigeria:

  - Gele koorts 

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Nigeria kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: naira (NGN). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Nigeria – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Nigeria, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Nigeria gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type DStekker type G

 • De hoofdstad van Nigeria is Abuja.
  Het oppervlak van Nigeria is 1,4x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Engels.