Centraal -en Noord-Niger

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

First Lady

Centraal -en Noord-Niger,
Niger


De reis door Niger wordt mooi opgebouwd naar het hoogtepunt van de reis: de Cue Salée. Eerst verblijven we een paar dagen bij een familie die in aanloop naar het feest al met een paar gezinnen bijeen zijn gekomen. Vervolgens maken we een paar dagen al een grootschaliger feest mee met kamelenraces enz. Tot slot zetten we onze tentjes op, nabij het grote feestterrein waar duizenden nomaden uit verschillende landen van de Sahara bijeen zijn gekomen om dit grote oogstfeest te vieren.

De spanning loopt op naar het officiële begin...... Een brede rij van kamelen met hun berijders staat opgesteld, met voor hen de dames op hun met bewerkt en gekleurd leer versierde ezeltjes. De dames zijn prachtig gekleed, de haren zijn speciaal gevlochten en de gouden sieraden zijn omgehangen.

Deze jongedame mag de opening van het feest verzorgen als een soort first lady van de Cure Salée. Wij worden uitgenodigd om op de eerste rij te gaan staan zodat we alles goed kunnen zien en vastleggen. Een mooi begin van 3 schitterende feestdagen.