Sossusvlei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Regen, wind en kou in Deadvlei

Sossusvlei,
Namibië


Wie kent ze niet? De bekende beelden van de Deadvlei in Namibië met de staalblauwe luchten en oranje/rode zandduinen die in een mooi contrast afsteken. Dode zwartgeblakerde acacia's die in de brandende zon staan. Zo heb ik het zelf ook eerder aangetroffen.
Onze vakantie afgelopen juni begon echter met hele andere temperaturen. Waar je in de Namibische winter hele koude nachten (tot net boven of zelfs onder vriespunt) kunt verwachten en overdag aantrekkelijke zonnige temperaturen van rond 25 graden, troffen we op deze dag bittere kou, een stevige wind en zelfs regen. Geen fijn verblijf voor in een daktent. Een vuurtje maken en koken was immers zo goed als onmogelijk geworden (een bakje noodles in de auto dan maar....), maar met het oog op de foto's was ik eigenlijk heel blij met deze bijzondere omstandigheden. Het levert in ieder geval een heel ander beeld op van deze zo bekende Deadvlei....en nog een voordeel: je hebt de hele Deadvlei en Sossusvlei voor jezelf!

PS: en ook ik zal de community enorm missen. Ik heb genoten van al jullie verhalen en foto's. Het is net of ik passie-genoten op afstand heb leren kennen en deel uit heb mogen maken van jullie mooie avonturen. Jullie reacties op mijn eigen verhalen en foto's heb ook altijd enorm gewaardeerd. En ook ik zal blijven plaatsen tot het bittere eind en hoop jullie foto's en verhalen in de toekomst elders te treffen.