Sossusvlei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sossusvlei

Sossusvlei,
Namibië


Sossusvlei is een surrealistische en onvergelijkbare plek. Zowel op de foto’s als in het echt. Hier overheerst echt de natuur. Zand, zand en nog meer zand domineert er het landschap, met daartussen, in een verlaten vallei, heel af en toe een dor boompje. Zo een bizarre en indrukwekkende plek waar je ooit in je leven wilt zijn geweest.
Sossusvlei is een uitgedroogde klei-vallei die omgeven wordt door rode zandduinen in de Namibwoestijn. De kleur van het zand is zo rood, door de grote concentraties ijzer. In de klei-vallei zelf vind je dus niet alleen klei maar ook allerlei oude bomen, die tot in de kern verdord zijn en juist daardoor zo fotogeniek zijn geworden.
Het is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park. Compleet zanderig en droog is dit national park trouwens niet, want de Tsauchab rivier stroomt er doorheen, al moet wel gezegd worden dat dit een ephemeral river is wat betekent dat het een rivier is die er slechts één dag is als hij er al is. Bijvoorbeeld alleen wanneer er regen is gevallen, wat helaas niet heel vaak gebeurd in Namibië, zul je de Tsauchab rivier die ongeveer 150 kilometer lang is echt kunnen zien.