Rehoboth

Rehoboth is een stad in het centrale deel van het land, op ongeveer negentig kilometer ten zuiden van hoofdstad Windhoek. De stad met 30.000 inwoners ligt op een steenworp afstand van de Steenbokskeerking. De naam Rehoboth is afgeleid van een waterput genaamd Rechobot, uit het Bijbelboek Genesis. Rehoboth heeft een treinstation en een klein vliegveldje. Ten westen van de stad ligt Gamsberg Nature Reserve.

Informatie over Rehoboth

Beste foto's & tips van Rehoboth

'27438' door Melanie82 '27438' door Melanie82

NamibiëRehoboth

NamibiëRehoboth

Een rechte lange...we

Melanie82

Uren rij je over een lange rechte weg wanneer je de bus neemt van Zuid-Afrika naar Namibie (WIndhoek).

'409250' door darios '409250' door darios

NamibiëRehoboth

NamibiëRehoboth

De rode sterduin bij.

darios

Namibië heb ik ervaren als een zeer afwisselend land. De rode sterduinen zijn faschinerend, vooral in de vroege ochtend als de zon nog niet te hoog is en de schaduwen zo sterk aanwezig zijn. Deze duin hebben we niet beklommen, wel duin 45.

'510125' door RoyanvanVelse '510125' door RoyanvanVelse

NamibiëRehoboth

NamibiëRehoboth

Hardap game reserve

RoyanvanVelse

De eerste dagen in Namibië verblijven we in de hoofdstad Windhoek en vandaar uit doen we een paar dagexcursies met onze huurauto, die we de koosnaam 'Zupje' geven. Al snel trekken we een dagje zuidwaarts en steken we de Steenbokskeerkring over met als doel het Hardap Game Reserve, een klein maar prachtig reservaat. We zijn helemaal alleen in het reservaat. Het is Afrika ten top. We zien savanne, droge bomen en struiken en her en der een skelet of schedel van een gestorven dier. De levende dieren laten zich niet veel zien. We zien wel apen, struisvogels, blue wildebeesten (gnoes) en vele soorten herten. Maar het grote en gevaarlijke wild is afwezig. Het is een prachtige inleiding tot Afrika, maar nog geen Etosha.

Laat kaart zien