Quiver Tree Forest

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kokerbomen

Quiver Tree Forest,
Namibië


Als je langs Keetmanshoop passeert, moet je zeker De Tuin der Goden bezoeken. Deze mooie en geheimzinnige naam is gegeven aan een gebied dat vol ligt met bizarre rotsblokken (Giants Playground) en het nabijgelegen bos met kokerbomen (quivertrees).

De eigenzinnige kokerboom is een belangrijke boom geweest voor de Bushman (bosjesmannen). Zij gebruikten de holle stam als koker voor hun pijlen.
De kokerboom groeit eigenlijk altijd tegen of op een stuk rots. Deze rots neemt overdag de warmte van de zon op en geeft deze warmte 's nachts af aan de boom die daardoor onder constante temperaturen kan doorgroeien. De nachten kunnen namelijk verraderlijk koud zijn, met temperaturen tot of onder het vriespunt. De boom kan zeer goed tegen de droge omstandigheden en slaat het water op in haar takken en stam. Het bos is sinds 1955 een nationaal monument.

Zowel de Tuin der Goden als het kokerbos zijn gelegen op privé-land dat behoort tot de farm Gariganus van Coenie en Ingrid Nolte. Je kan hier na betaling vrij rondwandelen.