Luderitz

Lüderitz is een koloniaal stadje aan de zuidwestkust van Luderitz. Door zijn verleden heeft Lüderitz een Duitse uitstraling. Aan de ene kant van de stad ligt de Namibwoestijn en aan de andere kant bevindt zich de Atlantische Oceaan. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Diaz-punt, Grasplatz en Kolmanskop. Deze laatste is een spookstadje waar het zand zich door de jaren heen heeft opgehoopt en de verlaten huizen is binnengedrongen.

Informatie over Luderitz

Beste foto's & tips van Luderitz

'458535' door jeannette '458535' door jeannette

NamibiëLuderitz

NamibiëLuderitz

Verlaten

jeannette

Dit lege huisje, een voormalig stationnetje van Garub, staat in het lege maar fantastisch mooie landschap tussen Aus en Luderitz waar ze overgeleverd is aan de elementen.

'534374' door marcvankessel '534374' door marcvankessel

NamibiëLuderitz

NamibiëLuderitz

Childhood living is..

marcvankessel

Childhood living is easy to do The things that you wanted I bought them for you Graceless lady you know who I am You know I can't let you slide through my hands Wild horses couldn't drag me away Wild, wild horses couldn't drag me away Mick Jagger zong het al in 1971. Maar de Wild Horses van Namibie zijn nog ouder. Alhoewel niemand exact weet waar ze vandaan komen, wordt over het algemeen verondersteld dat hun oorsprong ligt bij de paarden van de Duitse kolonisten uit de 19e eeuw. Het wilde paard heeft zich, net zoals de woestijnleeuw en woestijnolifant, in de loop der jaren aangepast aan het leven in de woestijn. Ze kunnen dagen zonder water.

'422335' door jeannette '422335' door jeannette

NamibiëLuderitz

NamibiëLuderitz

Bedolven

jeannette

Kolmanskop is een verlaten diamantmijn stad in de buurt van Luderitz. Hier heeft het zand de huizen over genomen. Tegenwoordig heb je geen permit meer nodig om er rond te mogen lopen.

Laat kaart zien