Kavango

Kavango is een voormalige bestuurlijke regio in het noorden van Kavango. In 2013 werden van deze regio twee nieuwe regio's gemaakt: Kavango Oost en Kavango West. De naam is afgeleid van de Okavangorivier, die door dit gebied stroomt. Het belangrijkste stadje is Rundu, maar velen komen door Kavango tijdens een doortocht naar de Caprivistrook.

Informatie over Kavango

Beste foto's & tips van Kavango

'493009' door neretslok '493009' door neretslok

NamibiëKavango

NamibiëKavango

Buffel

neretslok

Ze staan niet bekend om hun vriendelijke en blijmoedige humeur, buffels. Dat is ook aan deze wel te zien. Ze kunnen bijzonder gevaarlijk zijn, zonder reden. Een dier om rekening mee te houden. Niet voor niets horen ze bij de Big Five. In 2010 hebben wij een rondreis door vier landen in Zuidelijk-Afrika gemaakt. Wij hebben deze reis geboekt in Kaapstad. De route die wij hebben gevolgd bevat, behalve enkele culturele en landschappelijke hoogtepunten (Himba’s, Sossusvlie, Victoria Falls), vooral veel wildparken. In ruim 3 weken hebben wij 7000 km afgelegd, wat veel lijkt, maar toch meevalt. Wij hebben niet het idee dat we niet overal lang genoeg konden blijven. Integendeel., we hebben veel wild gezien en dit uitgebreid kunnen bekijken. De reis werd gemaakt met een internationale groep in een omgebouwde safaritruck, van waaruit we uitstekend zicht hadden. Uiteraard werden in de wildparken jeeps gebruikt. De route deed o.a. de wildparken Kgalagadi Transfrontier Park (Noordelijke Kaapprovincie, Botswana), Etosha (Namibie), Caprivistrook (Namibie), Mosi Oa Tunya NP (Zambia), Chobe en Makgadikgadi Pans (Botswana) en een privé park in Limpopo aan. Genoeg wildlife gezien! De accomodaties waren bijna zonder uitzondering uitstekend.

'380236' door pvruggink '380236' door pvruggink

NamibiëKavango

NamibiëKavango

Okavango namiddag

pvruggink

Okavango rivier nabij Rundu - Vanuit de nKwazi Lodge (aanrader!) hebben we een sunset boottrip gemaakt over de Okavango rivier, die hier de grens vormt tussen Namibie en Angola. Aan het einde van de middag is er veel activiteit aan beide oevers van de rivier. De krokodillen die hier zitten zijn vrij schuw, dus de bewoners van de (arme) dorpjes in de buurt komen hier samen om te wassen en te spelen. Een erg leuk en gezellig gezicht! Hier kijk je op de Namibische kant van de rivier, en natuurlijk hebben we even voet aan de Angolese wal gezet! Meer foto's van de mensen en dorpjes volgen nog.

'417934' door andresenmarianne '417934' door andresenmarianne

NamibiëKavango

NamibiëKavango

African red-eyed...bu

andresenmarianne

In Namibie hebben we heel veel vogels gezien. Zo wel grote roof vogels als ook hele kleine vogeltjes. Een van de kleine vogeltjes die we erg mooi vinden is deze kleine red eyed bullbul. Hij is erg beweeglijk maar we hebben hem toch op de foto gekregen

Laat kaart zien