Damaraland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Woestijnolifant in Damaraland

Damaraland,
Namibië


In kurkdroog en uitgestrekt Damaraland gaan we met een ranger op zoek naar de zeldzame woestijnolifant. Wat geweldig om in dit indrukwekkende gebied rond te rijden.
En we hebben geluk: in de rivierbedding van de Aba-Huab rivier, vlakbij Twijfelfontein, treffen we een kudde van deze olifanten.
De woestijnolifant heeft zich helemaal aangepast aan het harde leven in dit zeer droge en warme klimaat. Ze zijn iets kleiner dan hun normale soortgenoot en kunnen langer zonder water. In dit gebied is geen of nauwelijks water en groeien er over het algemeen vrijwel geen groene blaadjes aan de bomen. De woestijnolifant moet dan ook lange afstanden afleggen om aan water en voedsel te komen. Deze olifant had geluk en deed zich tegoed aan de heerlijke blaadjes en takjes van deze boom. Wat een wonderbaarlijk dier, zo indrukwekkend om te zien in dit onherbergzame gebied.

Aanrader om te lezen en de prachtige foto's van dit gebied en deze dieren te bewonderen: "The Realm of the Desert Elephant" van Chris Wildblood