Centraal Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wakker worden of bedtijd

Centraal Namibie,
Namibië


Deze foto is 's morgens vroeg gemaakt in Erindi Private Game Reserve.
De eerste zonnestralen schijnen door de vacht van de leeuwin. Voor ons heerlijk wakker worden met deze ontmoeting. Voor haar is het tijd om te rusten. De groep leeuwen waartoe zij behoort had die nacht een waterbok geveld.
Erindi is een groot privé park van 750 km2. Het ligt op ongeveer 2 uur rijden boven Windhoek. Het ligt midden in landbouw-/ veeteeltgebied en veel dieren zijn ingebracht. Het park is nog in ontwikkeling en sommige dieren lopen met halsbanden. Dit is om ze snel terug te vinden als ze ontsnappen, zodat ze niet door de "buren" afgeschoten worden.
Het park heeft de big5, wilde honden en cheetah's. Hoewel ze hier oorspronkelijk niet voorkwamen zijn er ook nijlpaarden en krokodillen. Daarnaast heel veel bekende Afrikaanse soorten.
Een indruk uit de begin periode van dit park was te zien in de serie "Into the lions den" op Discovery met de bekende trainer (gek) Dave Salmoni. Hij heeft geholpen bij de herintroductie van leeuwen in het park.
Je hebt er een lodge en een camping. De lodge is redelijk groot en luxe. De game drives zijn georganiseerd en zijn met andere gasten.