Centraal Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nijlpaarden in Erindi

Centraal Namibie,
Namibië


Erindi Private Game Reserve in Namibië is een relatief jong (malariavrij) natuurreservaat waar veel soorten wildlife samen leven en beschermd worden tegen stropers. Wilde honden, olifanten, neushoorns en luipaarden, maar ook nijlpaarden leven in dit enorme gebied met een oppervlakte van 71.000ha. Er is een gezellige lodge met leuke huisjes en een mooi restaurant aan een enorme waterplaats. Hier zie je krokodillen, nijlpaarden, maar ook komen de olifanten hier regelmatig drinken. Een heerlijke plek om een paar dagen door te brengen in Namibië. Erindi ligt 176 km van Windhoek. De rangers zijn zeer ervaren en weten veel te vertellen en te vinden.
Hier zaten we op het terras bij het restaurant toen er opeens een hele groep nijlpaarden uit het water kwam lopen. Op zoek naar een hapje gras en even opwarmen in de zon...

Nijlpaarden eten gras. Overdag ligt een nijlpaard veel in het water, hier kunnen ze gemakkelijker bewegen en koelen ze af. In de avond, als het minder warm is, komen ze aan land om te eten. Nijlpaarden gaan op zoek naar gras wat ze kunnen eten. Zodra ze het gras hebben bereikt, eten ze wel tot 60 kilo gras! Ze kunnen daar zelfs 8 uur per nacht over doen. Dit is ook de reden waarom nijlpaarden leven in een omgeving waar zowel gras als water te vinden is. In de ochtend keren ze weer terug naar het water. Ondanks dat mensen vaak denken dat deze dieren niet zo gevaarlijk zijn, wordt een nijlpaard gezien als een van de gevaarlijkste dieren. (bron: Wiki)