Inhambane beste reistijd

Het weer in Inhambane

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Inhambane te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Inhambane? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Inhambane

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Mozambique:

 

De beste reistijd voor Inhambane is juni t/m september. De buien tijdens het Mozambikaanse regenseizoen, van november tot maart, zijn vaak te kort om je reis echt te verpesten, maar een droge, zonnige vakantie is natuurlijk beter. Van juni t/m september zijn de warme dagen en koelere nachten ideaal om rond te reizen.


Reisadvies
Voor Inhambane geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
3 februari Moord op Eduardo Mondlane, 25 juni Onafhankelijkheidsdag, 7 september Dag van de Overwinning.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Inhambane

Beste foto's & tips van Inhambane

'495027' door A.Verleg '495027' door A.Verleg

MozambiqueInhambane

MozambiqueInhambane

Kraamkamer

A.Verleg

De baai van Inhambane heeft maar een relatief smalle opening naar de oceaan, het is er dus rustig. De ideale omstandigheden voor vissen om hun eieren te leggen. De baai is dus de kraamkamer van de oceaan. Hier duiken betekend zwemmen tussen grote hoeveelheden vissen in alle stadia van hun groei. Je komt de meest bijzondere vissen tegen. Een heel groot nadeel, de arme lokale bevolking vist hier en vist dus veel te jonge vis weg. Er is nu een samenwerkingsverband gestart tussen vissers, hoteleigenaars en natuurbeschermers, in de hoop dat de vis niet het slachtoffer wordt, zodat iedereen nog in lengte van dagen kan genieten van deze unieke plek.

'401563' door jorntgerritsen '401563' door jorntgerritsen

MozambiqueInhambane

MozambiqueInhambane

Kleurenspektakel

jorntgerritsen

Het was net vloed geworden en we zaten op onze veranda over de zee te staren, toen de zon onder begon te gaan. De lucht vulde zich met 100-en wolkjes en kort daarna kleurde de lucht zich in fracties van seconde van blauw, naar geel, oranje, rood, roze, paars....WAUW, een moment dat ik nooit meer vergeet! De foto is genomen in Mozambique, Inhambane, Flamingo Bay Lodge. Tot nu toe de mooiste zonsondergang die ik ooit heb meegemaakt...wat een kleuren, wat een lucht, wat een locatie....

'490260' door A.Verleg '490260' door A.Verleg

MozambiqueInhambane

MozambiqueInhambane

Smile a little smile

A.Verleg

We reden die dag in de richting van Inhambane en moesten stoppen voor wegwerkzaamheden. Niet de eerste keer overigens, maar deze keer hadden we goedlachse toeschouwers, kinderen met grote emmers water op hun hoofd. En maar lachen en zwaaien. Het oponthoud viel dus alles mee.

Laat kaart zien