Mauritius foto's & tips

'436585' door BenRTravellers '436585' door BenRTravellers

MauritiusBlack River Gorges Park

MauritiusBlack River Gorges Park

7 kleuren

BenRTravellers

Seven Coloured Earth: een even bizar als uniek natuurverschijnsel, dat zich openbaart midden tussen het weelderige groen op het tropische eiland Mauritius. Het is een relatief klein gebied (ca. 200 bij 200 meter) met zandduinen in zeven verschillende kleuren: rood, bruin, violet, groen, blauw, paars en geel. Tezamen vormen ze kleurige lagen die naarmate de zon verschuift steeds weer andere kleurschakeringen laten zien.

'507827' door ducgirl '507827' door ducgirl

MauritiusBlack River Gorges Park

MauritiusBlack River Gorges Park

Chamarel waterfalls

ducgirl

Tijdens de eilandtour over Mauritius naar de watervallen van Chamarel geweest (nabij het Black River Gorges Park). Het water van de Chamarel Waterval valt vanaf 83 meter met een grote snelheid naar beneden. Het gebied rond de Chamarel Waterfall is heerlijk om te wandelen. Je loopt over smalle paadjes, langs mooie tropische planten.

'540863' door Mary54 '540863' door Mary54

MauritiusBlack River Gorges Park

MauritiusBlack River Gorges Park

Seven coloured earth

Mary54

In Chamarel heb ik met verbazing en een hoog wow gehalte gekeken naar de zeven kleuren van de aarde (The seven coloured earth). Deze gekleurde duinen zijn uniek in de wereld.. De verschillende kleuren zijn ontstaan doordat er in het vulkanisch gesteente ijzer en aluminium zit. Ijzer kleurt bij oxidatie roodbruin en aluminium blauwachtig grijs. Door regen zijn er bijzondere glooiende heuvels ontstaan. Beslist gaan als je in Mauritius bent! (even openen graag)

'546007' door Mary54 '546007' door Mary54

MauritiusBlack River Gorges Park

MauritiusBlack River Gorges Park

Afblijven!

Mary54

Ja kijk maar goed naar mijn appeltje als je er maar afblijft! Hij kijkt als een linke loetje naar me met zijn scherpe tanden.

'523480' door ejbaaijens '523480' door ejbaaijens

MauritiusGanga Talao

MauritiusGanga Talao

Spectaculaire sprong,

ejbaaijens

In het zuiden van Mauritius niet ver van Souilac en Surinam, vind je de Rochester watervallen. Het is even zoeken met de auto want er zijn niet veel bordjes. Vanwege de modderpoelen besluiten we de auto te parkeren en veder te lopen. Het geruis van de waterval is van verre te horen. We volgen het geluid. De natuur is er weelderig mooi. Via een glibberig steil paadje gaan we naar beneden. We genieten van de stortvloed van water over de sierlijk gevormde basaltrotsen. Er staat iemand boven aan de waterval. Die gaat toch niet springen? Voor de zekerheid de camera in de aanslag. En ja hoor, daar gaat ie....

'408925' door LauraSan '408925' door LauraSan

MauritiusPort Louis

MauritiusPort Louis

Een van de vele...tem

LauraSan

Wij reden Port Louis binnen en hier staat al een van de vele kleurrijke tempels te voorschijn. Ik weet niet om welke het gaat,. Ik vind de kleuren en figuren wel apart. Je ziet natuurlijk veel tempels langs de eiland want de Hindu bevolking is de grootste.

'544048' door RReintjes '544048' door RReintjes

MauritiusBlack River Gorges Park

MauritiusBlack River Gorges Park

Black River Gorges...

RReintjes

Mocht je ooit naar Mauritius gaan dan mag je zeker het Black River Gorges National Perk niet overslaan. Dit is qua natuur het mooiste stuk van Mauritius en er is veel te zien en te beleven. Urenlange wandelingen, waarbij je langs diverse watervallen komt en de top-bezienswaardigheid

'373348' door ejbaaijens '373348' door ejbaaijens

MauritiusPort Louis

MauritiusPort Louis

Paardenrace

ejbaaijens

Paardenraces zijn hot op Mauritius! Elke zaterdag stromen drommen mensen het stadion binnen. We zijn ook naar de renbaan gelopen. Geen kaartje voor de tribune, maar gewoon met de gewone man op het middenterrein. Je voelt de spanning oploppen. Stemmen worden luider, aan de hekken wordt het drukker. Mensen staan rijen dik voor de wedkantoortjes om op hun favoriete paard te wedden. Toen werd het stil.... De luidspreker schalt schel, de hekken klappen open en weg zijn de paarden. Leuk om een keer mee te maken.

'509894' door ejbaaijens '509894' door ejbaaijens

MauritiusGanga Talao

MauritiusGanga Talao

Wierook en mist bij..

ejbaaijens

We reden vroeg in de morgen de bergen in op weg naar het Grand Bassin ook wel Ganga Talao genoemd. Een meer met er om heen Hindoetempels en allerlei kleurrijke beelden. Met name interessant omdat men er offers komt brengen voor de goden en ook een drijvend over op het water van het meer. Wij vonden de sfeer met mist wel wat hebben. Zeker omdat deze toen het drukker werd vermengd met de rook van wierook stokjes. De gele blokken op de foto vind je rondom het meer en zijn offerplaatsen. Toen wij er waren was het er rustig. Er is ook een jaarlijks evenement waarbij het zo druk is dat je er nauwelijks kan lopen. Vast ook interessant om mee te maken.

'541685' door RReintjes '541685' door RReintjes

MauritiusBlack River Gorges Park

MauritiusBlack River Gorges Park

Afwezige blik

RReintjes

Het Black River Gorges Park is een prachtig natuurgebied, waar heel veel te zien en te beleven valt. Je kunt er prachtige wandelingen maken, waarbij je meerdere watervallen zult tegenkomen....en diverse apen.

'367676' door ejbaaijens '367676' door ejbaaijens

MauritiusPort Louis

MauritiusPort Louis

Paardenrace

ejbaaijens

In de hoofdstad Port Louis ligt een oude paardenrenbaan: Champs de Mars. Wij zijn er naar toegegaan op een zaterdag, wanneer de paarderaces gehouden worden. Het binnengebied van de baan is gratis toegankelijk en een gezellige drukte van jewelste. Aan de buitenkant staat een grote tribune. De race begon, een opzwellend geluid van de menigte. De paarden kwamen voorbijsuizen en aan het eind van de race veel gejuich. Toen weer tijd om te eten bij de vele standjes met allerlei locale gerechten.

'374819' door ejbaaijens '374819' door ejbaaijens

MauritiusPort Louis

MauritiusPort Louis

Slager

ejbaaijens

We liepen eerst door de drukke overdekte markt. Kleuren en geuren heel bijzonder (lekker). Toen toch even naar de vlees en vis hal. Kleuren en geuren ook bijzonder (vies). Wel een mooi beeld van deze vleeshakker. Hij lijkt op de foto wat aggressief te kijken, maar ik had echt toestemming voor de foto. Na de foto kwam er alsnog een glimlach. Te laat!

'542929' door RReintjes '542929' door RReintjes

MauritiusBlack River Gorges Park

MauritiusBlack River Gorges Park

Uniek natuurfenomeen

RReintjes

Eén van de topattracties van Mauritius zijn de zevenkleurige duinen bij Chamarel. De bodem bestaat uit ijzer en aluminium. De kleuren rood, antraciet en blauw/paars zijn ontstaan uit vulkanisch gesteente wat bij verschillende buitentemperaturen afgekoeld is. De duinen hebben een afmeting van plusminus 200 x 200 meter. Niet overslaan bij een bezoek aan dit eiland dus, absoluut de moeite waard.

'540853' door RReintjes '540853' door RReintjes

MauritiusBlack River Gorges Park

MauritiusBlack River Gorges Park

Hoogtepunt

RReintjes

Het hoogtepunt van onze reis vond ik het Black River Gorges National Park en dan met name de gekleurde aarde en deze waterval die daar slechts 1 kilometer van verwijderd ligt. De waterval heeft een verval van 83 meter en is daarmee de hoogste waterval van Mauritius. Geopend komt de foto beter tot zijn recht.

'484222' door ejbaaijens '484222' door ejbaaijens

MauritiusGanga Talao

MauritiusGanga Talao

Klokken in de mist

ejbaaijens

Vroeg in de morgen bij een kratermeer dat tevens de meest heilige Hindoeistische plaats in Mauritius is. Er is een dichte mist en er zijn maar weinig mensen. Er staat een 33 meter hoog beeld van de God Shiva, maar alleen de voeten zijn zichtbaar. We horen een klok luiden. We zijn benieuwd en lopen op het geluid af. We komen bij een tempeltje aan het meer. Er staat een man die net aan de bel getrokken heeft. (hij heette geloof ik Arie ;-))We zien nog maar weinig van het meer. Het miezert een beetje. Langzaam wordt het lichter. In de verte horen we bellen rinkelen. We lopen langs het meer richting het geluid. Overal aan de oever zijn er offerplaatsen. Op een enkele plek liggen bananen, een kokosnoot een brandende stokjes wierook, Een mooi stilleven. We komen bij andere tempeltjes en zien meerdere kleurrijke Hindoe beelden. Er komen steeds meer mensen een offer brengen. Een enkele brutale aap pakt de offers weg. Een aanrader om door het bergachtige gebied van Mauritius naar deze bijzondere plek te gaan!

'536017' door fandries '536017' door fandries

MauritiusBlack River Gorges Park

MauritiusBlack River Gorges Park

Als je tussen flic en

fandries

Indien je een safari wil beleven dan ben je hier op het goede adres, de dieren leven in een natuurlijk gebied met voldoende ruimte, en ze worden goed verzorgd.

'343391' door FRIEDAJANSEN '343391' door FRIEDAJANSEN

MauritiusPort Louis

MauritiusPort Louis

Aankomst

FRIEDAJANSEN

Bij aankomst in Port Louis waren wij zeer verrast dat de skyline zo modern was. Na wat daar rondgelopen te hebben kwamen wij een taxichauffeur tegen die ,na onderhandeling ( 80$ voor 4 personen),bereid was om ons een heel andere kant van Mauritius te laten zien...dus hoewel het eerste Kertdag was....op weg naar de markt etc. Een heerlijke dag.

'390070' door ejbaaijens '390070' door ejbaaijens

MauritiusPort Louis

MauritiusPort Louis

Etoile d'Or

ejbaaijens

We hebben over de kustweg in het zuiden en het westen van Mauritius gereden. De zuidkust is rotsachtig met een prachtig turkoise zee en aan de westkant is het water rustig en heb je langere stranden. Steeds heb je aan de linkerkant een mooi en groen gebergte liggen. We komen in Port Louis (de hoofdstad) aan. Wat een drukte. We parkeren in een buitenwijk en lopen een lange weg naar het hart van de stad. In de buitenwijk vind je nog oude huizen die ik persoonlijk heel mooi vind. De winkel op de foto heeft de naam Etoile d'Or, hetgeen goudenster betekent. Een mooie naam voor een winkel.

'555323' door RReintjes '555323' door RReintjes

MauritiusBlack River Gorges Park

MauritiusBlack River Gorges Park

Bedenkelijke blik

RReintjes

Vrijwel iedereen die Mauritius bezoekt trekt ook een dag uit voor het prachtige Black River Gorges Park. Je kunt daar prachtige lange wandelingen maken, door een schitterende natuur. De kans dat je apen tegenkomt is praktisch 100%.

'368107' door ejbaaijens '368107' door ejbaaijens

MauritiusPort Louis

MauritiusPort Louis

PEM een bijzondre...o

ejbaaijens

Tijdens het slenteren langs de randen van het toeristische Caudan Waterfront, ontmoette we een bijzonder uitziende man die bij allerlei fraaie grillige houten beelden stond. We raakten aan de praat. Zijn naam is Pem. Hij vertelde kort dat hij vroeger tegen een grlllige gedraaide wortel aan liep en hij het gevoel kreeg dat deze stronk hem wat wilde vertellen. Hij besloot toen te stoppen met zijn werk op het land om zich te gaan toewijden op de wortels/stronken. Hij bewerkt de stukken hout tot prachtige beelden. Hij start niet met een idee, maar luistert naar het hout en gaat dan automatisch aan het werk. Wij vonden zijn kleding (met stropdas) bijzonder en kleurrijk. Een prachtige man in een prachtig land. Mauritius is kleurrijk in alle opzichten. Het groene bergachtige landschap, de veelkleuige tempels, de prachtige blauwgroene zee en natuurlijk de verschillende bevolkingsgroepen. De resorts zijn er mooi en luxe, maar het leukste is het eiland te ontdekken met het openbaar vervoer of huurauto.

'543682' door Mary54 '543682' door Mary54

MauritiusBlack River Gorges Park

MauritiusBlack River Gorges Park

De hoogste waterval

Mary54

Hier zie je de hoogste waterval van Mauritius hij heeft een verval van 84 meter. Hij ligt in het Black River Gorges Park, de rit is zeer zeker de moeite waard om daar te gaan kijken je kunt het combineren met de " Seven Coloured Earth", die daar niet ver vandaan ligt.

'300736' door whelder '300736' door whelder

MauritiusPort Louis

MauritiusPort Louis

Rood

whelder

Rood is de overheersende kleur bij dit stalletje op de overdekte markt van Port Louis. De rode helm van één van de klanten kleurt goed bij het rijke aanbod aan verschillende soorten tomaten. Mauritius is een heel vruchtbaart eiland en het aanbod aan groenten en fruit op de markt is groot.

'430238' door Moonrise '430238' door Moonrise

MauritiusPort Louis

MauritiusPort Louis

Bloem waterlelie

Moonrise

In de buurt van Port Louis liggen de botanische tuinen van Sir Seewoosagur Ramgoolan, of beter bekend als de Pamplemousse Botanical Gardens. Het is een prachtige botanische tuin, met een enorme diversiteit van planten en bomen. Ze is voornamelijk bekend om de reuze waterlelies. Dit is een foto van de bloem van de lelie met zijn vaste bestuivers de bijen. De bloemen zaten vol met die kleine insecten.

'545598' door Mary54 '545598' door Mary54

MauritiusBlack River Gorges Park

MauritiusBlack River Gorges Park

Kleurenpalet

Mary54

Dit is de "Seven Coloured Earth" Het is gelegen in het Black River Gorges Park een must om naar te gaan kijken. Hier heb ik van dichtbij het kleurenpalet proberen vast te leggen. Een uniek natuurverschijnsel in de wereld.