Volubilis

Volubilis is een Romeinse nederzetting die vermoedelijk is gebouwd op de resten van een eerdere stad. Als de afbraak van deze stad niet had plaatsgevonden was het misschien een van de best bewaarde Romeinse locaties geweest. Ondanks het feit dat Volubilis al bijna 2500 jaar oud is zijn de ruïnes nog in vrij goede staat. Je vindt hier nog dertig authentieke mozaïeken van hoge kwaliteit.

Informatie over Volubilis

Beste foto's & tips van Volubilis

'491063' door hansdewildt '491063' door hansdewildt

MarokkoVolubilis

MarokkoVolubilis

Oude zuilen !

hansdewildt

Volubilis, wat vroeger een Romeinse nederzetting was, is een verrassende plek tussen Meknes en Fes. De ruïnes staan op een plateau tussen graanvelden, cactussen en olijfboomgaarden. Ze zijn het domein van de ooievaars die op de eeuwenoude zuilen hun nesten hebben gebouwd. Je verwacht dit eigenlijk niet in Marokko, maar het is goed dat het bewaard is gebleven in dit mooie landschap.

'489682' door twalia '489682' door twalia

MarokkoVolubilis

MarokkoVolubilis

Liefdesnestje @...vol

twalia

De Romeinse ruïnestad Volubilis ligt ongeveer 33 kilometer ten noorden van Meknes. Sinds 1997 staan de ruïnes op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. Er zijn hier een aantal goed bewaard gebleven gebouwen te zien, zoals deze basiliek. De gereconstrueerde pilaren doen in de lentemaanden dienst als ooievaarsnest. Als je goed naar de foto kijkt, zie je dat het echt een liefdesnestje is voor deze twee ooievaars!

'510112' door carolienduistermaat '510112' door carolienduistermaat

MarokkoVolubilis

MarokkoVolubilis

Volubilis

carolienduistermaat

Volubilis was een Romeinse nederzetting in het noorden van het huidige Marokko. Vermoedelijk is de stad gebouwd op de resten van een eerdere stad van de Carthagers uit de 3e eeuw voor Chr. Anders dan in het geval van veel andere Romeinse steden werd Volubilis niet verlaten nadat de Romeinen in de 3e eeuw hun steunpunten in dit deel van Afrika waren kwijtgeraakt. Gedurende een periode van 1000 jaar bleven er mensen in Volubilis wonen. De stad werd pas in de 18e eeuw verlaten om te worden afgebroken en bouwmateriaal te leveren voor de constructie van de paleizen van Moulay Ismail in het nabijgelegen Meknes. Als deze afbraak niet had plaatsgevonden dan was Volubilis misschien een van de best bewaarde Romeinse locaties geweest. Desondanks zijn de ruïnes in goede staat en bevinden zo’n 30 mozaïeken van hoge kwaliteit zich nog op hun originele plaats. In 1997 is Volubilis toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Laat kaart zien