Todra Gorge

Todra Gorge is een kloof met gigantische stenen muren die van kleur veranderen. De kloof loopt door het oostelijk deel van het Atlas gebergte. Er zijn wandelpaden en goed onderhouden onverharde wegen voor de toeristen. Vooral de laatste zeshonderd meter van de kloof is spectaculair. Op enkele plaatsen is de kloof maar tien meter breed en steken enorme rotswanden tot wel 160 meter de lucht in.

Informatie over Todra Gorge

Beste foto's & tips van Todra Gorge

'500727' door agrotewal '500727' door agrotewal

MarokkoTodra Gorge

MarokkoTodra Gorge

Onderweg naar de Todr

agrotewal

Verbazend vond ik de bergen met de daarbij de passende huizen. Alsof ze op gaan in het landschap. Dit is een dorpje wat we tegen kwamen toen we naar de Todra kloof reden. Die trouwens in de winter niet goed toegankelijk is. Wij moesten onderweg terug omdat de wegen te gevaarlijk werden. Van andere mensen met camper heb ik gehoord dat ze soms uren moesten wachten en dan alsnog door 30 cm water rijden.

'494841' door Charita '494841' door Charita

MarokkoTodra Gorge

MarokkoTodra Gorge

Todrakloof

Charita

Deze schitterende plek kom je vanzelf tegen als je enkele meters door de kloof rijdt. Zeker de moeite waard, er zijn hier gek genoeg vrijwel geen toeristen en daarom is dit een fantastische plek om even te picknicken en de auto te laten afkoelen, goed excuus toch?

'493866' door neretslok '493866' door neretslok

MarokkoTodra Gorge

MarokkoTodra Gorge

Todrakloof

neretslok

Marokko is landschappelijk gezien heel divers en bijzonder mooi. Maar daarmee zal ik een open deur intrappen. Dit is het begin van de Todrakloof, die hier nog vrij breed is. Verderop wordt hij steeds smaller en smaller. Deze foto is tegen de avond genomen, waardoor de kleuren warm over komen.

Laat kaart zien