Ouzoud watervallen

In het plaatsje Ouzoud in het midden van Ouzoud watervallen bevinden zich de gelijknamige Ouzoud watervallen, de bekendste van het land. Vooral in de lente zijn de 110 meter hoge watervallen mooi, omdat er dan nog smeltwater uit de bergen komt. Ouzoud telt een aantal campings waar je prima kunt overnachten maar de watervallen worden ook door veel dagjesmensen aangedaan.

Informatie over Ouzoud watervallen

Beste foto's & tips van Ouzoud watervallen

'543492' door agrotewal '543492' door agrotewal

MarokkoOuzoud watervallen

MarokkoOuzoud watervallen

Man op ezeltje, Ouzou

agrotewal

Soms heb je van die plaatjes die kloppen. Ik was op een berg geklommen om de watervallen van Ouzoud van een andere kant te zien. De berberapen lagen te luieren, ook altijd leuk voor een foto, dus ik was al in mijn nopjes. Toen hoorde ik opeens een ezeltje aankomen. Ik ging aan de kant, in de hoop een foto te kunnen maken. De man leek voor mij te poseren, toen hij nog even op het hoogste punt uitkeek over de vallei. Dat samen met de nevelen die nog boven de bergen hingen leverde deze foto op. Mijn opgestoken duim voorkwam dat hij boos werd toen hij mijn camera in de gaten kreeg, dat was trouwens na de opname. Wil je ook van de gebaande paden af, loop dan verder naar boven. Het uitzicht is de inspanning zeker waard. Toeristen gaan deze kant niet op, die blijven liever bij de watervallen rondhangen.

'458506' door Daisy11 '458506' door Daisy11

MarokkoOuzoud watervallen

MarokkoOuzoud watervallen

Watervallen

Daisy11

Vlakbij Marrakech, in het plaatsje Ouzoud, liggen deze prachtige watervallen. Deze Cascades d'Ouzoud zijn ongeveer 110 meter hoog. We hebben er een lange, mooie wandeling gemaakt en zagen de watervallen hierdoor vanuit allerlei hoeken en standen. Een echte aanrader als je in Marrakech bent!

'502586' door agrotewal '502586' door agrotewal

MarokkoOuzoud watervallen

MarokkoOuzoud watervallen

Cascades van Ouzoud..

agrotewal

Zoals ik al eerder heb geschreven, hebben wij met de camper pal bij de watervallen gestaan. Niet alleen het geluid van het vallende water, dag en nacht was heel speciaal, maar ook de zonsopkomst. Als het even kan zorg dan dat je meerdere dagen verblijft op deze speciale plek en ga dan 's morgens vroeg wandelen langs de watervallen, zeker weten dat je dit in alle rust kan doen. Als je met een bruggetje over de rivier gaat, voor het water naar beneden valt, dan word je getrakteerd op dit mooie uitzicht.

Laat kaart zien