Noordwest Marokko

Casablanca, Tanger en de koningssteden Fez, Meknes, Marrakech en Rabat, ze liggen allemaal in het noordwesten van Noordwest Marokko De hele omgeving wordt opgeslokt door de bergen van de Atlas die zich uitstrekken tot aan de Atlantische Oceaan. Veel toeristen komen naar het noordwesten van het land om te genieten van de mooie steden en de verbluffende natuur.

Informatie over Noordwest Marokko

Beste foto's & tips van Noordwest Marokko

'321852' door noreen '321852' door noreen

MarokkoNoordwest Marokko

MarokkoNoordwest Marokko

De cisterne van El...

noreen

Als je in El Jadida bent moet je zeker een bezoek brengen aan de cisterne van El Jadida. Een ondergronds gewelf wat gebruikt werd als waterdepot.

'487379' door Daisy11 '487379' door Daisy11

MarokkoNoordwest Marokko

MarokkoNoordwest Marokko

Volubilis

Daisy11

Volubilis, wat vroeger een Romeinse nederzetting was, ligt op 28 kilometer van de stad Meknes. Een verrassende tussenstop wanneer je richting Fes rijdt. De ruïnes staan op een plateau tussen graanvelden, cactussen en olijfboomgaarden. Ze zijn het domein van de ooievaars die op de eeuwenoude zuilen hun nesten hebben gebouwd. Op deze foto zie je één van de overblijfselen met op de achtergrond het mooie landschap.

'504679' door agrotewal '504679' door agrotewal

MarokkoNoordwest Marokko

MarokkoNoordwest Marokko

El Jebna een haventje

agrotewal

Ik ben dol op zonsondergang en zonsopkomst, de kleuren die dan tevoorschijn komen na een dag vol zon zijn vaak prachtig. In het dorpje El Jebna, kreeg ik een gouden gloed over de haven.

Laat kaart zien