Moulay Idriss

Moulay Idriss is een religieuze plaats en bedevaartsoord in het noorden van Moulay Idriss. Op de heuveltop van de stad ligt de tombe van Moulay Idriss, weliswaar alleen voor moslims toegenkelijk. Vanaf het restaurant Trois Boules d’Or heb je echter wel een goed uitzicht op het graf. Vlakbij Moulay Idriss liggen de ruïnes van de Romeinse stad Volubilis.

Informatie over Moulay Idriss

Beste foto's & tips van Moulay Idriss

'499213' door agrotewal '499213' door agrotewal

MarokkoMoulay Idriss

MarokkoMoulay Idriss

Marokkaanse...lekkern

agrotewal

Dit kraampje met allerlei Marokkaanse lekkernijen staat op een groot plein in Moulay Idriss. Dit stadje is een aanrader, de mensen doen minder moeilijk wanneer je een foto neemt en je kunt er heel mooi wandelen. Het stadje ligt op een berg, dus wanneer je sterke been pieren hebt even doorzetten tot je van bovenaf het dal in kunt kijken.

'501463' door agrotewal '501463' door agrotewal

MarokkoMoulay Idriss

MarokkoMoulay Idriss

Moulay Idriss

agrotewal

Moulay Idriss een pareltje voor mensen die houden van kleine authentieke straatjes, aardige mensen en niet te vergeten nougat. Ook hier was het weer niet al te best, koud en pittige regen buien. Over Moulay Idriss zegt Wikipedia: Moulay Idriss of Moulay Idriss Zarhoun (Arabisch: ????? ?????) is een kleine stad ten noorden van de Marokkaanse stad Meknes. Deze stad is vernoemd naar de sultan Idriss I. Idriss I kwam aan in 789, die de islam met zich meebracht en een nieuwe dynastie oprichtte. Deze dynastie was de dynastie van de Idrissiden. Naast dat deze stad naar hem is vernoemd, is hij ook de oprichter van Fez, samen met zijn zoon Idris II. Voor sommige Marokkanen is dit plaatsje een bedevaartsplaats omdat een van de nakomelingen van de islamitische profeet hier ligt begraven. Ook is dit een belangrijke plek voor de mensen die behoren tot de Idrissiden stam. De stad wordt gekenmerkt door de smalle straatje, die je ook terug kunt zien in de stad Fez. Moulay Idriss is lange tijd verboden geweest voor niet-moslims; pas vanaf 1916 kunnen ook niet-moslims dit stadje bezoeken. Wel zijn nog verschillende plaatsen verboden voor niet-moslims, zoals de moskeeën. De ruïnes van de Romeinse stad Volubilis liggen hier vlakbij.

'523476' door hestermaasdam '523476' door hestermaasdam

MarokkoMoulay Idriss

MarokkoMoulay Idriss

Restaureren

hestermaasdam

Moulay Idriss is een kleine stad ten noorden van de Marokkaanse stad Meknes. Deze stad is vernoemd naar de sultan Idriss I. Idriss I kwam aan in 789, die de islam met zich meebracht en een nieuwe dynastie oprichtte. In het stadje zijn ze druk met het restaureren van huizen en straatjes.

Laat kaart zien