| 6.0 / 10 (1 reviews)

Mediterranee Beste reistijd

Het weer aan de Mediterranee en in het Rifgebergte

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Mediterranee en het Rifgebergte te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is aan de Mediterranee en in het Rifgebergte ? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de Mediterranee en het Rifgebergte

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Marokko:De beste reistijd voor de Mediterranee en het Rifgebergte is april, mei, augustus en september. De tropische hitte wordt aan de Mediterranee en in het Rifgebergte in toom gehouden door de bergketens en de Atlantische Oceaan. Het land is daardoor het hele jaar door goed bereisbaar, maar de gematigde temperaturen in voor- en najaar zijn het meest geschikt voor een actieve vakantie.


Reisadvies
Voor Marokko geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
3 maart Troonfeest, 14 augustus Oued ed-Dahab, 20 augustus Viering van de Volksrevolutie, 18 november Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

De beste foto's en tipsPraktische informatie