Marokko

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Kamperen in marokko: campings en aanverwante tips

Marokko


Voor wie van mooie landen en kamperen houdt is Marokko een Walhalla! Prachtige landschappen, mooie steden, aardige mensen en daarbij nog eens zeer mooie campings. R. en ik hebben in feb/mrt 2010 zes weken met eigen auto entent door Marokko gereisd en het was één van de mooiste trips die we ooit gemaakt hebben.

In Nederland bestaan nog geen campinggidsen van Marokko, dus ik heb ze van tevoren op Internet gezocht. Op deze website staan veel campings: [url="http://www.campingo.com/camping/camping/camping.php?l=n&theme=&rechtype=&recherche=&list1=_f_Afrika&list2=__ma_Marokko&list3=&list4=&autres1=&autres2=&autres3=&autres4=&crit_empltentes=&crit_emplcarava=&crit_campingcars=&crit_locations=&crit_animauxadmis=&crit_plage=&crit_piscine=&crit_animation=&crit_naturiste=&crit_siteweb=&dossier=nl/camping&pref=Camping&prefurl=camping_&postfurl=&ordre=5&pagedappel=&debut=0" target="_blank"]Campingo[/url]. Omdat best een klus was om uit deze lijst campings te selecteren die ons aanspraken (kleinschalig, voor tenten geschikt, niet alleen voor campervans) en ik me kan voorstellen dat niet iedereen hier zin in heeft geef ik hier een paar namen en internetadressen van campings die zeer de moeite waard zijn. De meeste campings kosten tussen de 4 en 10 Euro met 2 personen, een tent en een auto (in laagseizoen).

Hou je niet van massatoerisme en hutje-mutje-campings, mijdt dan de overvolle campings aan de kust bij Agadir en ten noorden en zuiden daarvan. Camping [url="http://terredocean.wifeo.com" target="_blank"]Terre d’Ocean[/url] is daarop een prettige uitzondering. Prachtig gelegen op een rots boven de zee; geweldige uitzichten; schoon sanitair; Frans management. Het dorpje Taghazout is vlakbij en erg gezellig. Loop vooral even naar het strand, waar elke dag verse vis wordt binnengehaald. Ook [url=http://www.campinglecalme.populus.ch/""]Camping Le Calme[/url] bij Essaouira is mooi en rustig.


[url="http://www.chez-michele.com/le_camping_des_tamaris-en.htm" target="_blank"]Camping Chez Michèle[/url]
Leuk aangelegd terrein, redelijk sanitair. Restaurant aanwezig. Het leuke stadje Goulmima om de hoek. Frans management.

[url="http://www.lerelaisdemarrakech.com/" target="_blank"]Camping Le relais de Marrakech[/url]
Grote camping aan rand van de stad, taxi’s aanwezig, schoon sanitair, prachtig zwembad. Frans management.

[url="http://www.tifina-morocco.com" target="_blank"]Camping Tifina[/url]
Open terrein, superschoon sanitair, zwambad aanwezig, leuke binnenruimte, vlakbij Erfoud. Marokkaans management.

Voorbij Erfoud ligt Merzouga, waar de woestijnduinen van Erg Chebbi zijn (zie eventueel mijn foto's en mijn blog hierover). Een prachtig gebied met veel campings. Rij helemaal tot Merzouga, ga daar doorheen en rij een stukje verder over de zandweg. Daar zitten veel campings aan het duin.

Ook bij Taliouine, een prachtig gebied, zijn een aantal campings. Tafraoute is ook de moeite waard. In Chefchaouen in het noorden is ook een erg mooie camping, [url=http://www.campingchefchaouen.com/""]Azilan[/url], op een berg boven het dorp in het bos. In het dorp staan wegwijzers.

Verder zijn door het hele land heen te vinden, maar altijd als je er een nodig hebt zul je zien dat je er geen kunt vinden...

[b]Gouden tip[/b]: Koop in Nederland een wegenkaart en rij overdag (kuilen/gaten)!