Erg Chebbi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Roadtrippen zit er niet meer in.

Erg Chebbi,
Marokko


De lockdown is net een paar weken uitgeroepen in Marokko, de dromedarissen zijn er nog. De karavanen maken voor mij Erg Chebbi aantrekkelijk. De dieren mogen normaal gesproken meerdere keren per dag op pad met toeristen, nu staan ze stil en verlaten in het hete zand. Ook voor hen heeft de malaise toegeslagen, tijdens de lockdown geen toeristen dus geen tripjes in de duinen. Ik denk zelfs dat de dromedarissen net als ik verlangend kijken naar de horizon.

Een week na het nemen van de foto waren de dromedarissen verplaatst naar een meer in de buurt. Mij achterlatend in een leeg landschap.

Om een misverstand uit de wereld te helpen, ik zou als het kon vandaag nog op pad gaan. Natuurlijk is Nederland mooi en valt er genoeg te zien, maar andere culturen en landschappen blijven me trekken, net als bij jullie. Wat zou ik graag nu een paar dagen in de woestijn zijn, heet zand onder mijn voeten, stilte en de zon die de lucht boven het zand laat vibreren. Ik droom op deze kille grijze dag nog maar even verder.