Draa vallei

De Draa vallei wordt als één van de mooiste parels van Draa vallei beschreven. Je zult er vele palmbomen tegenkomen, Kasbah’s (typisch Noord-Afrikaanse bouwwerken) en de Draa rivier. Deze rivier stroomt vanuit de Hoge Atlas te Atlantische Oceaan in. In de vallei wonen een veelvoud aan etnische groepen; het wordt een ontdekkingsreis langs tulbanden, djellaba's, hoofddoeken en gewaden. De omgeving is zoals je die kent uit duizend-en-een-nacht.

Informatie over Draa vallei

Beste foto's & tips van Draa vallei

'504081' door agrotewal '504081' door agrotewal

MarokkoDraa vallei

MarokkoDraa vallei

Ait Ben Haddou,...fil

agrotewal

Al eerder heb ik een foto van Ait Ben Haddou geplaatst maar toen met heel slecht weer. In de winter door Marokko reizen betekent de ene dag veel zon en warm en de volgende dag, regen wind en kou. Dat Ait Ben Haddou dienst heeft gedaan als filmlocatie weet vast iedereen, maar dat de lijst zolang is, het zijn er meer dan 20, dit zijn de bekendste: Game of Thrones, The Jewel of the Nile, The Living Daylights, The Last Temptation of Christ, Lawrence of Arabia, Kundun, The Mummy, Gladiator, Alexander, Dunya en Desie in Marokko, Prince of Persia: The Sands of Time en Babel.

'500238' door agrotewal '500238' door agrotewal

MarokkoDraa vallei

MarokkoDraa vallei

Kleedje kopen?

agrotewal

Voor ik naar Marokko ging had ik al van veel RR's gehoord dat vooral de kleuren van Marokko zo'n mooi land maken voor fotografeen. Ik ben het er helemaal mee eens. Niet alleen de kleuren van het zand in de Sahara of de schitterende blauwe luchten, maar ook die van de bergen en niet te vergeten de kleurrijke straatjes. Dit steegje is in de Kasba van Ait Ben Haddou. De man wilde niet op de foto, maar toen zijn mobiel afging vergat hij even op me te letten.

'502434' door hestermaasdam '502434' door hestermaasdam

MarokkoDraa vallei

MarokkoDraa vallei

Kasba

hestermaasdam

Kasba Ouled Otman bij Zagora, Kasba's vervulden de rol van versterkte kastelen. Ze vormden bescherming tegen aanvallen van mensen en dieren en tegen de kou en andere bedreigingen. Een kasba werd bewoond door een persoon van aanzien of een grotere familie en is altijd een imposant bouwwerk.

Laat kaart zien