Casablanca

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cathédral Sacré Coeur.

Casablanca,
Marokko


Je zult hem niet zo snel vinden in de reisboeken en je verwacht het ook niet, maar Casablanca heeft ook een Sacré Coeur !

De enorme kathedraal is een verrassend gebouw even buiten het centrum van Casablanca. Deze katholieke kerk is gebouwd in 1930 toen Marokko nog bij het katholieke Frankrijk hoorde.
De Franse architect P. Touron ontwierp deze kathedraal in een neogotische stijl, maar ook Marokkaanse elementen ontbreken niet.
Zo zien de Twin Towers eruit als vierkante minaretten met, net als in moskeeën, veel kleine openingen die als ramen dienen.
Het is een schitterend strak wit gebouw dat na de onafhankelijkheid van Marokko in 1959 ook in gebruik is genomen als school en cultureel centrum.
Je kunt de toren beklimmen en heb dan een schitterend uitzicht over Casablanca en de Atlantische Oceaan.

Deze kathedraal ligt vlakbij het Park van de Arabische Liga. Dit prachtig park is een heerlijke plek om uit te rusten, wat wel nodig is in deze hectische stad.

Al met al is de schitterende Sacre Coeur beslist de moeite waard om te bekijken en als je er dan toch bent, geniet dan ook van de plaatselijke bevolking in het Park van de Arabische Liga.