Agadir

De stad Agadir was vroeger een fort, maar verdween vanwege een aardbeving. Inmiddels is deze stad opgebouwd op een andere plaats en daarmee is het een populaire badplaats geworden aan de Atlantische Oceaan. Naast de idyllische stranden zijn ook de oude binnenstad (kasbah), de soek en het Museum voor Volkskunst enkele pareltjes van Agadir.

Informatie over Agadir

Beste foto's & tips van Agadir

'531131' door Travelireentje '531131' door Travelireentje

MarokkoAgadir

MarokkoAgadir

Uitzicht over Agadir

Travelireentje

Uitzicht over de stad Agadir (foto even vergroten). De stad die in 1960 in 15 seconden totaal werd verwoest door een aardbeving. Het ingestorte deel is er nog steeds en heel veel mensen liggen nog onder het puin. Er waren ruim 12.000 doden. Er is nu niet meer van te zien dan een grote begroeide berg, ik vind het wel een bizar idee. Er is een compleet nieuwe stad naast het verwoeste deel gebouwd. Niet meer op de breuklijn en de gebouwen moeten aardbeving proef zijn. Agadir is een havenstad aan de westkust van Marokko en de grootste badplaats van dit land. Veel mensen bezoeken Agadir nu voor een strandvakantie.

'515855' door stefanborkos '515855' door stefanborkos

MarokkoAgadir

MarokkoAgadir

God-natie-koning

stefanborkos

Agadir. De grootste badplaats van Marokko in het zuidelijk gedeelte van het land. Mooie lange stranden met daaraan hotels voor elk wat wils. Wij zaten in Hotel Iberostar en ik moet zeggen prachtig gelegen (met schitterende onderhouden tuinen) aan de totaal vernieuwde boulevard die je lopend naar het centrum brengt. De stad is modern en gericht op het vele toerisme. Dat was voeger anders. In 1960 werd de stad verwoest door twee aardbevingen met branden en vloedgolven. Mooi is nog steeds de overgebleven oude kasbah hoog op de berg met een groots uitzicht over de stad. Onder deze kasbah zijn in het donker de grote verlichte letters te zien. Allah al-Watan al-Matic. Of wel God-Natie-Koning. Agadir is modern en staat in onze tijd. Niet te vergelijken met alle andere steden en dorpen er om heen. Het is niet voor niets de zomer residentie van de koning aan dit strand. Hier houd voor ons gewone mensen de toegankelijkheid op. Je word direct terug gevloten.

'540261' door Travelireentje '540261' door Travelireentje

MarokkoAgadir

MarokkoAgadir

Oude stadsmuur Agadir

Travelireentje

Agadir, de minst Marokkaanse stad van het land, ooit verwoest door een aardbeving maar weer opnieuw opgebouwd. Dit is een deel van de kasbah, de oorspronkelijke stadsmuur, waar oude mannen met kamelen de wacht houden en hun hand ophouden als toeristen een foto maken. De stenen zitten onder de graffiti en achter de muur wacht een wildernis van onkruid en kapot glas, maar je hebt vanaf de muur een heel mooi uitzicht over de stad en de zee.

Laat kaart zien