Mopti

Dé eyecatcher van Mopti is de grote lemen moskee, die in 1935 is gebouwd naar de stijl van de moskee in Djenné. Als je vroeg in de morgen het oude gedeelte van de stad in loopt, beland je in een oase van rust. Het gemotoriseerde verkeer is plotsklaps verdwenen, je ziet slechts wat voetgangers en een enkele fietser, die naar hun werk of de markt lijken te gaan.

Informatie over Mopti

Beste foto's & tips van Mopti

'490273' door afrika '490273' door afrika

MaliMopti

MaliMopti

Er kan nog meer bij

afrika

Je verwondert je telkens weer wat er allemaal in aftandse auto's en bussen vervoerd wordt. Zo ook in deze bus die helemaal afgeladen was met bagage en bijna van ellende uit elkaar viel. Maar het mooie is dat alles weer wordt opgelapt en hergebruikt.

'279369' door Willemien '279369' door Willemien

MaliMopti

MaliMopti

Halve manen

Willemien

Peulvrouwen dragen veel sieradenen herkenbaar aan de zwarte rand rondom hun mond. Deze vrouw draagt wel erg grote oorbellen. Ze zijn gemaakt van vier halve manen van platgeslagen goud. De oorbellen kunnen tot 300 gram wegen. Dat is ook wel te zien aan haar "gaatjes "in de oren.

'456856' door ellez '456856' door ellez

MaliMopti

MaliMopti

De zon zakt....

ellez

Het is het einde van weer een warme dag. Vrouwen uit Bozo ( vissers) dorpjes aan de overzijde van de Niger keren huiswaarts, nadat ze hun waar hebben proberen te slijten op de markt in Mopti. Het levert steeds weer sfeervolle plaatjes op. Heerlijk om aan de oever van de Niger te genieten van dit schouwspel!(graag even openen)

Laat kaart zien