Habib Koité treedt op in Melkweg image
Mariska

Habib Koité treedt op in Melkweg

Op 5 mei geeft de Malinese zanger Habib Koité weer een optreden in de Melkweg. De zanger treedt op tijdens de Afro-Latin Special van Shuffle.Play: het platform voor ‘cool music from all over the world’. Met het kaartje voor Habib Koité kun je ook naar het optreden van de Cubaanse band Sierra Maestro, die dan ook zal optreden. Het voorprogramma wordt verzorgd door Fatoumata Diawara.

Habib Koité's zangstijl is intiem en ontspannen. In zijn band Bamada zijn er rollen voor muziekinstrumenten als tama, basgitaar, drums, mondharmonica, viool, kabassa en kora weggelegd.

Voorprogramma

Het voorprogramma wordt verzorgd door de in Ivoorkust geboren Malinese zangeres Fatoumata Diawara, die in een soloshow haar 'new wassoulou folk' met jazz en pop mixt. Ze behoort tot een nieuwe generatie jonge West-Afrikaanse musici. Fatoumata werd bekend als actrice met haar rol als prinses Karaba in de film en musical ‘Kirikou et Karaba’ en treedt sinds 2009 met enige regelmaat op in ons land.

Sierra Maestro

Sierra Maestro is de meest toonaangevende son-band uit Cuba. De band is vernoemd naar de hoogste bergketen van Cuba bij Santiago de Cuba. De son beleefde het hoogtepunt in de jaren vijftig, met als grote ster de zanger Beny Moré. De oorspronkelijke son werd gespeeld met een Cubaanse gitaar, een 'gewone' gitaar, raspinstrumenten, de bongo en soms marimba's. Vanaf de jaren '20 werd dit uitgebreid met meer instrumenten, zoals de contrabas, de percussie en blazers.

Shuffle.Play

Tijdens de avonden van Shuffle.Play wordt de meest kwalitatieve hoogstaande wereldmuziek ten gehore gebracht. Play daagt het publiek uit om je open te stellen voor nieuwe geluiden.

Win!

Voor de vierde keer treedt Habib Koité op in de Melkweg in Amsterdam. Dit concert zal op 5 mei plaatsvinden. Kaarten kosten € 22, de aanvang is 19.45 en het concert begint om 20.30. Sierra Maestro begint om 21.30 in de Oude Zaal.
Wil je kans maken op gratis kaarten? Beantwoord de vraag in en win.





Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.