Mzuzu beste reistijd

Het weer in Mzuzu

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Mzuzu te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Mzuzu? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Mzuzu

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Mzuzu:De beste voor Mzuzu is mei t/m augustus. Mzuzu ontdek je het beste in de koelere wintermaanden mei tot augustus. Voor het nijlpaardspotten en het volgen van ander groot wild ben je beter af aan het einde van het droge seizoen. Maar pas op: met de hoge temperaturen en een sterke UV-straling loop je tijdens deze maanden – juli en augustus – een grote kans om pijnlijk rood, in plaats van stralend bruin thuis te komen. Het regenseizoen duurt van november t/m maart.

Reisadvies
Voor Mzuzu geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
3 maart Dag van de Martelaren, 14 mei Kamuzu Dag, 6 juli Dag van de Republiek.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Mzuzu

Beste foto's & tips van Mzuzu

'171579' door illiw '171579' door illiw

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

Afrika uit het boekje

illiw

Op weg van Nyika naar Livingstone volgt het smalle zand paadje de verloop van de bergen. Eerst langs de grens naar Zambia, en dan verder richting Lake. Wij komen maar weinig mensen tegen. Maar deze landschap is fantastisch en is een beetje Afrika als uit het boekje

'348893' door ejbaaijens '348893' door ejbaaijens

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

Zware groenten

ejbaaijens

In het plaatsje Mzuzu was niet heel veel te doen. Daarom ging ik een lange wandeling maken en maar gewoon het dagelijks leven bewonderen. Op een klein paadje kwam ik deze vrouw tegen met een enorme baal groenten op haar hoofd. Welke groente weet ik niet. Ze ging speciaal even voor de foto staan en gaf daarna nog een glimlach.Daarna gingen we ieder weer verder. Een leuke ontmoeting rijker.

'352255' door ejbaaijens '352255' door ejbaaijens

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

Frons

ejbaaijens

In Mzuzu waren weinig toeristische attracties. Wat ik echter leuk vind is om er gewoon te zijn en rond te slenteren. Ik kwam langs een school die net uit ging. Kinderen kwamen naar mij toerennen. Geweldig dat enthousiasme en nieuwsgierigheid. Enkele foto's gemaakt. De directeur kwam naar buiten en wilde dat ik de school kwam bekijken. Hij vond het ook erg leuk dat ik in het onderwijs zit. Nog enkele foto's gemaakt o.a. van deze jongen die nog bij de docentenkamer was. Toen ik de foto maakte had hij een grote frons op zijn gezicht. Moest hij van de docent nablijven?

Laat kaart zien