West Madagaskar

Het eiland Nosy Be, de stad Mahajanga en het Parc National des Tsingy de Bemaraha zijn allen gelegen aan de westkust van West Madagaskar Ook de wereldberoemde Avenue of de Baobabs en het duik- en snorkelwalhalla Andavadoaka liggen in het westen van het eiland.

Informatie over West Madagaskar

Beste foto's & tips van West Madagaskar

'206878' door leonvanmaenen '206878' door leonvanmaenen

MadagaskarWest Madagaskar

MadagaskarWest Madagaskar

In de spits van Ifaty

leonvanmaenen

Aan het eind van de werkdag is het aan het strand van Ifaty een drukte van belang. Voor de verkoopbranche zit het erop en alle sales representatives wandelen met hun niet verkochte gadgets langs de Straat van Mozambique naar huis. Geen nood voor het potentiële omzetverlies. Morgen is er een nieuwe dag. Dan gaan ze met zijn allen weer het hardselling traject in.

'446780' door antwan '446780' door antwan

MadagaskarWest Madagaskar

MadagaskarWest Madagaskar

Tussen de Baobab's

antwan

Het westen van Madagaskar, en dan vooral de omgeving van Morondava, staat bekend om zijn Baobab's. Duizenden baobab's staan er overal verspreid in het landschap en in de dorpjes. Prachtig om een paar foto's te maken als tijdens de late namiddag de kinderen ook even nog komen kijken naar deze vreemde blanke man met zijn camera.

'552605' door Lyske1980 '552605' door Lyske1980

MadagaskarWest Madagaskar

MadagaskarWest Madagaskar

Belo-sur-Mer

Lyske1980

Na een vermoeiende boottocht kwam ik na drie dagen eindelijk aan op de gewenste bestemming: Belo-Sur-Mer. Dit kleine kustplaatsje is leuk om te bezoeken: het water is er heerlijk helder blauw (er zwemmen wordt echter niet aangeraden: de bevolking doet hier haar behoefte :-)) en je vindt er authentieke houten/rieten huisjes en vissersboten. De mensen vond ik er ook heel vriendelijk.

Laat kaart zien