Oost Madagaskar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op zoek naar lemuren

Oost Madagaskar,
Madagaskar


Madagaskar heeft mijn hart gestolen. Naast de optimistische mensen die in dit straatarme land proberen te overleven zijn het de unieke dieren die me steeds weer boeien.
De maki's, lemuren of halfapen, komen alleen op Madagaskar voor. Ik heb er al vaker foto's van laten zien. De ringstaartmaki is de meest bekende, vandaag laat ik de
bamboelemuur zien. Hij is in 1985 ontdekt in een gebied wat nu Nationaal park Ranomafana heet. Het dier leeft van bamboe, daarom wordt hij wel eens de panda van Madagaskar genoemd. Je komt hem vrijwel zeker tegen tijdens de Talatakely Trail. Deze tocht onder leiding van een gids neemt ongeveer 5 uur in beslag en komt onder andere langs een hoog uitkijkplatform.
In het park leven maar liefst 29 soorten zoogdieren, waarvan 12 soorten maki’s. Een deel daarvan kan je tijdens wandelingen overdag spotten, maar er zijn ook dieren die zich pas na zonsondergang laten zien. Het is dus de moeite waard om in de buurt van het park te overnachten en meerdere dagen een trekking te doen.