Oost Madagaskar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De roep van de Indri Indri

Oost Madagaskar,
Madagaskar


De roep van de Indri Indri laat zich lastig omschrijven.....als ik toch een poging zou moeten wagen zou ik zeggen dat het een vreemde combinatie is van het geluid van een brandweersirene met het geluid van walvissen die onder water met elkaar communiceren. Eén ding is zeker: het geluid draagt kilometers door het regenwoud en je zit rechtop in je bed als de indri's besluiten met elkaar contact te maken.
Indri's behoren tot de lemurenfamilie, welke endemisch is voor Madagascar. Ze leven voornamelijk hoog in de boomtoppen en bewegen zich voort als ware acrobaten. Met enorme sprongen gaan ze van boom naar boom en op de grond maken ze zijwaartse sprongen op de achterpoten met de voorpoten hoog in de lucht.
Deze foto is gemaakt in Mantadia (het meest rustige deel van het Andasibe-Mantadia NP). De meeste toeristen kiezen voor het Andasibe deel van het park (het secunaire woud), waar het wild al enigszins gewend is aan de toeristen. Het Mantadia-deel van het park wordt nauwelijks bezocht, je bevind je daar nog in het primaire deel van het regenwoud. Deze indri met jong zat heel hoog in de boomtoppen en ik heb voor deze foto misschien wel 2 uur gewacht tot de moeder met jong naar beneden af zou dalen. Omdat wij alle tijd hadden, had de gids dit ook en uiteindelijk werd het wachten beloond. De vrouwtjes krijgen slechts 1 x per 3 jaar een jong. Dit gegeven en het feit dat dit tafereel zich afspeelde in een deel van het park waar het wild nog erg schuw is, maakt het denk ik een uniek moment.